Akşamları aydınlatmada kullanılan elektrik direklerinin açıktaki kabloları tehlike saçıyor. Bir gün içerisinde önünden yüzlerce kişinin geçtiği aydınlatma direklerinin açıktaki kabloları özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Vatandaşlar yetkililerden ölümcül kazalara neden olabilecek kabloların tehlikesiz hale getirilmesini istiyor.
 
YANLARI BANTLI, UCU AÇIK KABLO
 
Karenin elde edildiği Cumhuriyet Caddesi’ni gün içerisinde yüzlerce yaya kullanıyor. Bu caddenin başka kısmında bulunan bir aydınlatma direği yerinden sökülmüş durumda. Sökülen aydınlatma direğinin elektrik kablosunun yanları bantlanmış. Ancak uç kısımları açık duruyor.
 
KAPAK YOK, KABLO DIŞARIDA
 
Cumhuriyet Caddesi üzerindeki demir aydınlatma direğinin de kabloları gizleyen kapağı yok. Kapağın olmadığı bölümden elektrik kabloları dışarı çıkmış durumda. Kaldırımın ortasındaki direğin yanından sürekli yayalar geçiyor.
 


İNSANLAR ÇOCUKLARIYLA AÇIKTAKİ KABLOLARIN YANINDAN GEÇİYOR
 
Bazı ölümcül kazaların küçük hatalardan kaynaklandığını ifade vatandaşlar, açıkta duran elektrik kablolarının da böyle bir kazaya sebebiyet verebileceğini vurguladı.  Yayaların yanlarında küçük çocuklarla gezdiklerine dikkat çeken vatandaşlar, açıktaki elektrik kablolarının çocuklar için daha tehlikeli olduğunu söyledi. 
 
“ELEKTRİK ÇARPMA TEHLİKESİ VAR”
 
Açıktaki elektrik kablolarının yağmur yağması durumunda daha tehlikeli olacağını dile getiren vatandaşlar şu ortak görüşleri ifade etti:
“Yağmur yağarak ıslanan zeminde insanlar bu kabloların üzerine düşebilir, ayağını basabilir. Her şey olabilir. Bu kabloları sakıncalı görüyoruz. Yüzde yüz elektrik çarpma tehlikesi var. Önlem alınmalı. Kazalar neden oluyor? İşte örnek burada. Isparta'da gezen yayalar çok dikkatli olsunlar heryer tehlike saçıyor aman dikkat..