Kredi Kartların Limitleri Değişiyor Kredi Kartların Limitleri Değişiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Genel Başkan Yardımcısı Burhan Aksak’ı ziyaret eden, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnafın özellikle enerji bedelinde yaşadığı sorunlara çözüm üretilmesi talebinde bulundu. 
AKARYAKITTAN ÖTV ALINMASIN 
“Esnaf kesiminin akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamları ile, Bağ-Kur primlerinin yüksekliğine ilişkin yaşadığı sıkıntıları  TESK Genel Başkanımıza bizzat ilettik” diyen Birlik Başkanı Tural   “Ağır pandemi koşullarında iş kaybı yaşayan esnafımız, tam yeni yeni toparlanmaya başlamışken, ne yazık ki temel girdi kalemlerinde artan maliyetlerin altında ezildi.  Bu artışlar esnafın işlerini yeniden durma noktasına getirdi. Pandemi sürecinde eşel mobil sistemiyle kontrol atında tutulan akaryakıt fiyatları tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Akaryakıt zamları en çok  servisçi, taksici, yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımızı etkiledi. Esnafımız da taşıma ücretlerine zam yapmak zorunda kaldı. Şoför esnafımıza ticari akaryakıt desteği verilmesi , akaryakıtta ÖTV alınmaması yönündeki talebimizi Sayın Genel Başkanımıza ilettik”  dedi.  
ELEKTRİKTE ESNAFA ÖZEL 
TARİFE UYGULANMALI

Esnafın son dönemde gelen elektrik ve doğalgaz faturalarından dolayı zor günler geçirdiğinin altını çizen Başkan Tural “En yüksek enerji bedelini esnafımız ödemekte olup, kademeli tarife uygulamasının faturalara yansıtılmasıyla esnafımız bu maliyeti karşılayamaz durumdadır.  Bu nedenle elektrikte ve doğalgazda zamlar geri alınmalı. Esnafa özel bir tarife uygulanmalı. En azından belli bir süre bu zamların sübvanse edilmesi gerekmektedir” dedi.
ESNAFI KORUMAK EKONOMİYİ KORUMAKTIR
Bağkur primlerinin yüksek olmasından dolayı esnafın primini ödemekte güçlük çektiğini de kaydeden Başkan Tural “ Bu nedenle primlerin düşürülmesi, primini düzenli ödeyen esnafı teşvik edecek düzenlemeler getirilmesi, ayrıca emekli olabilmek için çalışma süresinin düşürülmesi yönündeki taleplerimizi de aktardık. Bu taleplerin uygulanması halinde alım gücü yeniden artacak, enflasyonun düşmesiyle piyasalara güven ve hareketlilik gelecektir. Her zaman söylediğimiz gibi esnaf ve sanatkarlar, Türkiye ekonomisinin omurgasıdır.  Esnafı korumak ekonomiyi korumaktır” dedi. 
PERAKENDE YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALI 
Ayrıca uzun süredir beklenilen Perakende Yasasının da artık bir an önce çıkarılmasını isteyen Başkan Tural “ Üç harfliler dediğimiz AVM’lerin açılış saatleri, konumları ve sattıkları ürünlere kural getirilmelidir. Bu marketlerin haftanın her günü açık olmalarına izin verilmemeli, nüfus ve uzaklık kriterlerine göre açılmalarına sınırlama getirilmeli, bazı temel gıda ürünleri dışında tekstil, kırtasiye, ayakkabı, beyaz eşya elektronik eşya ürünlerinin satışına buralarda izin verilmemelidir” açıklamasında bulundu.