Çünür Mahallesi Muhtarlık binası önünde düzenlenen Aşure Günü'nde yaklaşık 5 bin kişiye  yemek verildi ve aşure dağıtıldı.

Muharrem ayında tutulan orucun sona ermesi ile birlikte Çünür Mahallesi’nde aşure programı düzenlendi. Programa CHP Milletvekili İrfan Bakır,CHP İl Başkanı Av. Eyüp Ersoy,CHP Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü,STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalle halkının katkıları ile  220 kğ ağırlığında bir dana,14 adet koyun ve davar kesilerek  mercimek çorbası,kuru fasulye ve pilavdan olarak hazırlan  5000 kişilik  yemek ve 3 kazan aşure programa katılanlara ikram edildi.

Çünür Mahalle Muhtarı Kadriye Bilgiç "Hiç bir ayrım yapmadan tüm halkımızı buraya davet ettik. Bu aşure gibi bir araya gelelim, birlik olalım. Birlik ve bütünlüğü sağlarsak, bu ülkede huzur içinde yaşarız. İnşallah bu aşure o birlikteliğe vesile olur. Geleneksel hale getirdiğimiz  aşure  günümüzde bu yıl da 5000 kişilik bir yemek ikramı yaptık.Tüm köy halkı, birlik ve beraberlik içinde yaklaşık 40 yıldır bu yemekleri birlikte pişirir.Bu birlikteliğin topluma örnek olmasını dileriz.Çünkü bu vatan kolay kazanılmadı. 44 mahalle içerisinde bir tek bizim mahallemizde böyle bir etkinlik gerçekleşmekte.Birlik ve beraberliği yaşayan mahallemiz sosyal etkinliklerde de hep ön plândadır.Aşure  yemeği  sırasında  mahallemizde bulunan Yakup ve Eyüp Dede türbeleri de davetlilerimiz tarafından ziyaret edilir’’ açıklamasında bulunurken, Alevi-sunni  ayırımı yapmadan  bir arada  kardeşçe yaşadıklarını belirten Çünür Mahalle sakini 70 yaşındaki Sevim As ise  ‘’Evveli herkes aşuresini  evinde tencerede  kaynatıyordu ama artık  köy meydanında kazanlarda  hep birlikte kaynatıyor, bütün Isparta’yı,bütün  canları davet ediyoruz.Hep birlikte 3 gün boyunca  ceviz,payam kırdık ; fasulye,nohut ayıkladık .Herkes gönlünce katkı koydu,aşureyi bütün köylü elbirliğiyle kaynattık.’’ dedi. Topluma güzel mesajlar veren, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi  aşure  vesilesiyle gerçekleşen etkinlik huzur içinde sona erdi.

Elif AKGÜL