Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir Karaoğlu, FETÖ soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 13 personelle yollarını ayırdıklarını belirterek, ayıklanma sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Vali Münir Karaloğlu, Eylül Ayı toplantısında alınacak kararların Antalya, Isparta ve Burdur illeri için hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Vali Karaloğlu, “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonrasında, en son çıkmış olduğumuz teklif çağrısında kabul edilen projelerin tekrar bağımsız değerlendiriciler sürecinin yeniden yapılmasıyla ilgili karar almıştık ve Kalkınma Bakanlığı’na göndermiştik. Bakanlığımızın; tamamının değil problemi olan şirketlerle ilgili teker teker karar alınması konusunda görüşü var, Yönetim Kurulu’nda değerlendireceğiz. Bundan sonraki süreci hep beraber kararlaştırmış olacağız” dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Eylül ayı olağan toplantısını; Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya; Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Eylül Ayı toplantısında alınacak kararların Antalya, Isparta ve Burdur illeri için hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Vali Karaloğlu, “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonrasında, en son çıkmış olduğumuz teklif çağrısında kabul edilen projelerin tekrar bağımsız değerlendiriciler sürecinin yeniden yapılmasıyla ilgili karar almıştık ve Kalkınma Bakanlığı’na göndermiştik. Bakanlığımızın; tamamının değil problemi olan şirketlerle ilgili teker teker karar alınması konusunda görüşü var, Yönetim Kurulu’nda değerlendireceğiz. Bundan sonraki süreci hep beraber kararlaştırmış olacağız” dedi.

BAKA Yönetim Kurulu’nun Alanya Hamdullah Paşa Üniversitesi’nin Ar-Ge projesindeki sorunları ile Antalya’da yapılacak 7. YÖREX Fuarı ve turizme yönelik tanıtım programlarını da ele alacağını belirten Vali Karaloğlu, “Görevlerine son verdiğimiz birim başkanları ile koordinatörlüklere vekil atanması ve yeniden bugün kalan arkadaşlarla ilgili de bir değerlendirme yapacağız. Süreç devam ediyor, bütün kurumlarda hain FETÖ terör örgütüne mensup çalışanların ayıklanması süreci bizim ajansımızda da devam ediyor. Daha önce 13 çalışanla yollarımızı ayırmıştık. Bugün değerlendirmemiz olacak ve değerlendirme sonucunda karara varmış olacağız. Tekrar alacağımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yönetim kurulumuzun değerli üyeleri Valilerimize, başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAKA Yönetim Kurulu toplantısı, gündemdeki konuların görüşülmesi tamamlandı.