Isparta halkı yıllardır düz Konya-Isparta karayolunun, dereboğazı yolunun yapılmasını hayal ederken Burdur-Isparta arasına yapılacak dostluk yolu için umutlandı.

YOLDA ÇALIŞMA GÖRÜLMEDİ

Haber32 ekibi Isparta halkına çalışmaların durumunu aktarmak için yolda inceleme yaptı. Yol üzerinde çalışmaların görülmediği, şantiyede araçların park halinde olduğu görüldü.

14 KM YAPILACAK YOLUN YARISINA GELİNMEMİŞ

Toplamda 14 km yapılacak yol çalışmasında ilerlemenin yavaş olması bu yol dereboğazı yolu olur eleştirilerini beraberinde getirdi.

ISPARTA OTOYOLLARDA İLERLEYEMİYOR

Isparta'da otoyol hayalleri Eğirdir ve Sav otoyolları ile başladı. Isparta halkı başlayan çalışmalarla Konya ve Antalya otoyollarının kısa sürede biteceğine inandı. Yüklenici firmanın Eğirdir ve Sav yollarını yaklaşık 7 yıl hatasından kaynaklı yama yapmasıyla Isparta otoyolda yerinde saydı.

ASKERİYE ÖNÜNDE YOL DARALTILDI

Sadece Haber32'nin gündeme getirdiği Migros kavşağı askeriye önündeki otoyolda genişletme çalışması yapılması gerekilirken daraltıldı. Isparta halkı başka illerde genişleyen yolların Isparta'da daraltılmasına ''asfalttanmı kısılıyor'' tepkisi verdi. 

ISPARTA'DA TREN, HIZLI TREN VE OTOYOL PROJELERİ HAYALLERDE KALDI

2021 yılında sadece adı kalan çalışmaların Isparta ekonomisine zararı büyük. Konya otoyolu ve Antalya otoyollarının yapılması ve Isparta ekonomisine büyük katkı verecek hızlı tren projesi de ne zaman yapılır  bilinmiyor. Ispartalılar yaşananları haketmiyor.