Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği “Yaz Kur'an Kursları”, 90 bini aşkın cami ile binlerce Kur'an kursunda eğitime başladı. 8 hafta boyunca devam edecek kurslarda binlerce çocuk Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi alacak.

ÇOCUKLARIMIZ KURAN İÇİN FEDAKALRLIK YAPIYORLAR
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Şube Başkanı Osman Akçil; “Isparta merkez başta olmak üzere tüm ilçe ve köylerimizde yaz Kuran Kurslar başladı. Kurslarımız sabah saat 10.00 ile 12.30 arasında olacak şekilde devam edecektir.

Çocuklarımız bu kurslara gönüllü olarak geliyor. Üstelikte eğitim döneminin sonunda zorlu bir dönemin ardından yaz tatillerinden fedakarlık yaparak geliyorlar. Dolayısıyla kurslarda eğitim veren hocalarımızın onları motive etmesi, sıkmadan öğretmesi lazım. Öğretmesi gerekenleri de onların seviyesine inerek, bazen oyunla, bazen ödüllendirme sistemiyle vermesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü çocuklarımızın dine, din görevlilerine, camilere, Kur’an ve din eğitimine bakışlarını etkileyen ilk mekanlar Yaz Kur’an Kurslarıdır. Dolayısıyla kursları veren hocalarımızın üstüne büyük sorumluluk düşmektedir” diye konuştu.

EĞİTİCİLERE YÖNELİK SEMİNBERLERİ FAYDALI BULUYORUZ
Diyanet İşleri Başkanlığının kurslar başlamadan önce eğiticilere yönelik verdiği seminerleri olumlu bulduklarını ifade eden Osman Akçil; “Ayrıca camilere çocuk oyun alanlarının açılması, cami cemaatinin çocukları azarlamamaları konusunda uyarılması gibi gelişmeler geleceğimizin teminatı çocuklarımızı camiye alıştırma konusunda güzel gelişmeler. Ancak yaz Kur’an kurslarının kalitesinin artırılması için yeni çalışmalarla kursların verimliliğinin artırılması gerektiğine inanıyoruz.

İMAM-HATİP VE ÖĞRETİCİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Her yıl bu kurslarda çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğreten İmam-Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticilerimize üstün gayretlerinden ve fedakârlıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl da çocuklarımızın yüce kitabımızı ve dinimizi öğrenmeleri için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inanıyoruz.

BÜTÜN VELİLER ÇOCUKLARINI GÖNDERSİN
Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve onun içeriği ile tanıştırmak, dini bilgileri doğru bir şekilde öğrenmelerini sağlamak için bütün velilerimizi çocuklarını Yaz Kur’an kurslarına göndermeye çağırıyoruz. Hadi çocuklar Yaz Kur’an Kursuna… Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur’an olsun…”