Manisa Alaşehir’de kaybolduktan sonra öldürülen 4 yaşındaki Irmak’ın katiline programda cinayeti itiraf ettiren Müge Anlı, Ne Var Ne Yok Programı’na telefonla katılarak, çocuk istismarı konusunda Isparta halkına uyarılarda bulundu. Anlı, çocukların tek başına sokakta bırakılmaması ve onların söylediklerine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.

KONUŞMAKTAN UTANDIĞIMIZ BİR KONU

Irmak’ın katil zanlısının yakalanmasında çocuk istismarı konusunda ülkemizin çok da bilgi sahibi olmadığını gördüklerini ifade eden Müge Anlı, “Çünkü bu bizim konuşmaktan çekindiğimiz, utandığımız, rahatsız olduğumuz bir konu. Ama biz bu konuları konuşmayalım diye düşünürken maalesef çocuklarımızın istismara uğramasına da engel olamıyoruz. Bunu rahmetli Irmak’ın yaşadığı mahallede gördük. Şimdi anne ve babaların hepsi kendi çocuklarına dönüp neler yaşadıklarını sordular. Maalesef hiç de iç açıcı olmayan cevaplarla karşılaştılar. Bir çocuğa bunu yapmış, onu alıkoymaya çalışmış ama Allah tarafından başarılı olmamış. Ama bu kötülük Irmak’a düşmüş” dedi.

SOKAKTA TEK BAŞINA OLMASI DOĞRU DAVRANIŞ DEĞİLDİ

Ailelerin çocuklarını gözünün önünden ayırmaması gerektiğinin altını çizen Anlı, “Ben 10 yıldır programda söylüyorum çocuk dediğimiz şey insanın gözünün önünde olması gereken şeydir. Ben oraya gönderdim, parka, bakkala gönderdim denilmesini kabul etmiyorum. Çocuklar bizim gözümüzün önünde olacak. Elimizi uzattığımızda yakalayabildiğimiz mesafede olacak. Tabi yaş guruplarına göre bu olacak. 3,5 yaşındaki Irmak’ın sokakta kendi başına oturması da hiç doğru bir davranış değildi. Orada da çocuk istismarı söz konusu. Çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız. Bunu her platformda dile getirmeliyiz. Bu son olsun ki; Irmak orada rahat uyusun” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Manisa Alaşehir’de evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Irmak’ın komşusu tarafından öldürüldüğü anlaşılmıştı. Anlı, programa aldığı komşu Himmet Aktürk’e cinayeti itiraf ettirmişti. Bu olay çocuk istismarı konusunu yeniden gündeme geldi. K32’de yayınlanan Ne Var Ne Yok Programı da bu hafa çocuk istismarı konusunu işledi. ATV Televizyonu’nda yayınlanan Tatlı Sert Programı Yapımcısı ve Sunucusu Müge Anlı, K32’de yayınlanan Ne Var Ne Yok Programı’na telefon bağlantısı ile katılarak, çocuk istismarı konusunda uyarılarda bulundu.

MAALESEF ÇOCUKLARIMIZIN İSTİSMARA UĞRAMASINA DA ENGEL OLAMIYORUZ

“Isparta’yı sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyen Müge Anlı, çocuk istismarı konusunun üzerine gidilmesi gerektiğine değindi. Irmak’ın katil zanlısının yakalanmasında maalesef çocuk istismarı konusunda ülkemizin çok da bilgi sahibi olmadığını gördüklerini belirten Anlı, “Çünkü bu bizim konuşmaktan çekindiğimiz, utandığımız, rahatsız olduğumuz bir konu. Ama biz bu konuları konuşmayalım diye düşünürken maalesef çocuklarımızın istismara uğramasına da engel olamıyoruz. Bunu rahmetli Irmak’ın yaşadığı mahallede gördük. Şimdi anne ve babaların hepsi kendi çocuklarına dönüp neler yaşadıklarını sordular. Maalesef hiç de iç açıcı olmayan cevaplarla karşılaştılar. Bir çocuğa bunu yapmış, onu alıkoymaya çalışmış ama Allah tarafından başarılı olmamış. Ama bu kötülük Irmak’a düşmüş” dedi.

PARKA, BAKKALA GÖNDERDİM DENİLMESİNİ KABUL ETMİYORUM

10 yıldır programda hep çocukların göz önünden ayrılmaması gerektiğini dile getirdiğini anlatan Müge Anlı, şunları söyledi: “Ben oraya gönderdim, parka, bakkala gönderdim denilmesini kabul etmiyorum. Çocuklar bizim gözümüzün önünde olacak. Elimizi uzattığımızda yakalayabildiğimiz mesafede olacak. Tabi yaş guruplarına göre bu olacak.

IRMAK’IN SOKAKTA KENDİ BAŞINA OTURMASI DA HİÇ DOĞRU BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİ

Ben özellikle bir bant yayınladım ve dedim ki; rica ediyorum tüm aileler, öğretmenler bunu çocuklara göstersin. Çocukları nasıl kandırıyorlar? Kimisini çikolatayla, kimisini şekerle kandırmaya çalışan bir adam varmış ortada. Adam demek de yanlış olur ama lafın gelişi söylüyorum. Biz bunları çocuklarımıza anlatmalıyız. Çocuklarımızı da gözümüzün önünden ayırmamalıyız. 3,5 yaşındaki Irmak’ın sokakta kendi başına oturması da hiç doğru bir davranış değildi. Orada da çocuk istismarı söz konusu. Çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız. Bunu her platformda dile getirmeliyiz. Bu son olsun ki; Irmak orada rahat uyusun.

HALI ALTINA SÜPÜRMEYE DEVAM MI EDECEĞİZ DİYE ÇOK KORKUYORUM

Artık bundan ders çıkarmalıyız. Acaba 3-5 gün konuşacağız, 1 ay sonra yaşananları halı altına süpürmeye devam mı edeceğiz diye çok korkuyorum. O zaman tüm bu çabalar boşa gidecektir. Bunu gündem de tutmamız lazım. Rahatsız etmeden insanları bunları anlatmamız lazım. Herkes evladı çok kıymetli. Bence bazı durumlar bilinçsizlikten kaynaklanıyor.

İSTEMEDEN DE OLSA GÖZ YUMUYORUZ

Bir de şöyle bir şey var; biz çocuklarımıza inanmıyoruz. Bir şey anlattıkları zaman inanmama eğilimi taşıyan aileler var. Lütfen çocuklarımıza inanalım. Çocuk bunu niye söylüyor diye dönüp bakmak lazım. Kendi çocuğumuzdan yana olalım bir başkasından yana değil. Biz bunları konuşmaya konuşmaya istemeden de olsa çocuklarımızın istismar edilmesine istemeden de olsa göz yumuyoruz. Çocuklar söyledikleri zaman bazı anne ve babalar olmaz öyle şey deyip çıkıyor işin içinden. Çocuk neden boşuna söylesin. Çocuklarımıza inanalım.

ÖNLEMİMİZİ ALACAĞIZ SONRA ALLAH’A EMANET EDECEĞİZ

Çocuklarımız önce Allah’a emanet. Ama önlemimizi alacağız sonra Allah’a emanet edeceğiz. Sen önlemlerini alırsın yine hiç beklenmedik bir şeyle karşılaşabilirsin. Bunun yüzde 100 garantisi yok. Ama sen 2,5 yaşındaki çocuğu sokağa bırakırsan kaybolması değil kaybolmaması haber. Kaybolmazsa şaşarım.”