Millî Mücadele’nin Kahramanı; Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata vedasının 78’inci yıldönümünde anıldı. Mesaj net: ''Cumhuriyet, eserlerin, fikirlerin sonsuza değin yaşayacak.''

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78'inci yılında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. 

Törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, protokol üyeleri, daire müdürleri, öğrenciler ve askeri erkân katıldı. Törende ilk olarak Valilik, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Belediye çelengi Atatürk anıtına konuldu. Daha sonra saatlerin 09.05'i göstermesiyle birlikte Isparta'da 2 dakikalığına hayat durdu. Sirenler eşliğinde Atatürk ve tüm şehitlerin huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Buradaki törenin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Kültür Sineması'nda Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Anma Programına katıldı.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı Atatürk Oratoryosu sergilendi. Oratoryo izleyicilerden büyük beğeni aldı.