Akdeniz Bölgesinin en eski tarihi kültür mirası olan Eğirdir Dündarbey Medresesinde Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yürütülen restorasyon çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor.

 12 oda ve büyük avludan oluşan 750 yıllık tarihi medresenin restorasyonu Boyut Grup Restorasyon Ticaret ve Limitet Şirketi tarafından orijinalliğine uygun şekilde horasan harcı kullanılarak yapılmakta.   Restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren firma yetkilisi Öner Ceyhan; Haziran 2016’da başlayan çalışmaların bir yıl içerisinde tamamlanacağını belirterek şunları söyledi; “Medresenin tarihi dokusuna uygun mermer-kiremit tozu, beyaz-siyah kum, kaymak kireç ve keten karışımından oluşan horasan harcı kullanarak derzleri yaparken, çatı harpuştalarını ise yörenin limra taşı ile yeniliyoruz” dedi.

  Şu an derzleme ile birlikte düşük hava basıncıyla hassas cephe (Kumlama) temizleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Ceyhan; 12 oda ve ana eyvan pencereleri ile birlikte giriş kapısının birinci sınıf meşe doğramaları ile yenileneceğini ifade ederek çalışmaların titizlikle yapıldığını söyledi.

 Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ise; Dündarbey Medresesinin bölge ve ülke turizmi açısından çok önemli bir tarihi miras olduğunu belirterek; “Güzel bir tarihi eseri orijinalliğine uygun bir şekilde restore ederek gelecek nesillere aktarabilmenin gayreti içerisindeyiz. Arkadaşlarımız titizlikle çalışmalarına devam ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.