Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, emperyal güçlerin taşeron terör örgütleri ile Türkiye’ye saldırılarının devam ettiğini bildirdi. Gökmenoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yayınladığı mesajda şu saptamalarda bulundu:

''93 yıl önce kendi vatanımızda, kendi bayrağımızın altında, onurumuzla, özgür ve bağımsız savaşımıza başlarken “Ya İstiklal, ya ölüm!” düşüncesi ile yola çıktık. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın bize kazandırdığı bu anlayış bu günde bağrımızda yanan bir ateştir.

93 yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu içlerine sindiremeyen emperyalist güçler, bugün taşeron terör örgütleriyle ülkemizi bölmeye çalışmaktadırlar. Ülkemizi bölmek için ellerinden gelen her türlü saldırıyı yapmaktadırlar. İçeride ve dışarıda ülkemizi bölme ve yıkma hayali ile kuranlar, dün olduğu gibi bugün de hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti bir yandan çağdaş uygarlığa ulaşma çabalarını sürdürürken, diğer yandan da kendisine dayatılan açmazları aşabileceği ve tüm bunları, ulusal bütünlüğünden, özgürlük ve bağımsızlığından, egemenliğinden asla taviz vermeden, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olma özelliğini koruyarak gerçekleştirebileceği inancındayız.

Büyük bir kararlılık, azim ve inançla kurulmuş olan Cumhuriyetimizin, Atatürk’ün izinde, gösterdiği ülküde, yine aynı kararlılık, azim ve inançla ebediyen yaşatılabileceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Bu güven duygusuyla Büyük Türk Milletinin en büyük Bayramlarından Biri olan Cumhuriyet Bayramımızın 93. Yıldönümünü kutlar, ebediyen huzur ve refah içinde kutlanmasını dileyerek saygılar sunarım.''