Isparta Belediyesi ISMEK Birimi ile Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi tarafından Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde ‘Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze El İşi, El İzi Sergisi’ devam ediyor. Serginin ziyaretçileri, gördükleri eserler karşısında geçmişe gittiklerini ve gençliklerini hatırladıklarını söyleyerek, serginin görülmeye değer olduğunu söyledi.

Sergiyi çok beğendiklerini her bir eserin ayrı bir el emeği, göz nuru olduğunu belirten ziyaretçiler, Gökkubbe’nin son derece güzel olduğunu ve bunun içerisinde yer alan eserlerin de buna uygun olduğunu belirttiler. Milli Eğitim emekli Müdürlerinden Bayram Şen, “Eserler ve bu eserlerin düzenlenmesi son derece güzel. Bu hizmetleriyle belediye başkanı adını sonsuza kadar duyuracaktır. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu Isparta için çok büyük bir nimet. Böyle eserleri her zaman görmek mümkün olmuyor. Bu serginin Türkiye’nin her yerinden duyulacağına inanıyorum. Emeği geçenlerin ellerine sağlık, herkesi tebrik ediyorum” derken eşi Emine Şen de, “Sergi çok güzel, el emeği, göz nuru çok ince bir emek verilmiş, muhteşem. Gökkubbe denince insana sıradan bir şey gibi geliyor ancak hiç de öyle değil. Herkesin gelip görmesini istiyorum. Gökkubbe ile birlikte buradaki işleri görmelerini istiyorum, hem işler, hem dizayn, hem renkler çok uyumlu olmuş” şeklinde konuştu.

Yine ziyaretçiler de, sergi ile gençliklerini hatırladıklarını ve o yıllara gittiklerini belirterek, “Ben de zamanında yapmıştım ve kızlarıma verdim. Ama artık kullanmıyorlar, çeyizlerinde duruyor. Tek kelimeyle sergi harika. Eskilerde ne gördüysek şimdi hepsini canlandırmışlar. Dolayısıyla eskiyi yaşamış olduk. Bunu hiçbir zaman başka bir yerde göremeyiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ispartalı olarak çok memnun oldum ve gurur duydum” görüşlerinde bulundular.