DÜNYANIN GÜLLERİ ISPARTA'DA BULUŞACAK -ISPARTA VALİSİ ÖNER: -''ISPARTA'DA DÜNYADAKİ TÜM GÜL ÇEŞİTLERİNİN YETİŞTİRİLECEĞİ, SOSYAL AKTİVİTE VE YAŞAM ALANLARININ OLUŞTURULACAĞI GÜL BAHÇESİ PROJESİ İÇİN KOLLARI SIVADIK''

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Isparta'da dünyadaki bütün gül çeşitlerinin yer alacağı bir gül bahçesi yapacaklarını bildirdi.

Vali Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yakaören ve Gölcük bölgesinde, dünyadaki bütün gül çeşitlerinin yer aldığı bir bahçe planladıklarını belirterek, ''Isparta'da dünyadaki tüm gül çeşitlerinin yetiştirileceği, sosyal aktivite ve yaşam alanlarının oluşturulacağı gül bahçesi projesi için kolları sıvadık. Bu bahçe, Türkiye'nin gül bahçesi olan Isparta'ya çok yakışacak, aynı zamanda dünyanın gül bahçesi olmuş olacak'' dedi.

Vatandaşların günlerini bu bahçede huzurla geçirebileceğini kaydeden Öner, bahçede toplantı salonu, yemek salonu, kafeterya, çocuk oyun alanlarının da bulunacağını söyledi. Proje için çalışmalara başlanıldığını ifade eden Öner, Ankara Üniversitesi Çevre Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi, Çevre Orman İl Müdürlüğü, Süleyman office 2021 professionel plus lisans satin al Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi ile Peyzaj Mimari Anabilim Dalı ve Mimarlar Odası'nın ortak çalışma yürüteceğini bildirdi.

Vali Öner, Davraz Kayak Merkezi'yle ilgili yeni master plan çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.