Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, 2015-2016 Eğitim yılında farklı alanlarda bin 248 kurs açtıklarını ifade ederek, bu kurslara yaklaşık 22 bin kişinin katıldığını dile getirdi. Uygun, yeni döneme ise 150 kursla başladıklarını bildirdi.

Isparta Halk Eğitim Merkezi 2015-2016 Eğitim yılında çok farklı alanda kurs açtı. Açılan kurslardan binlerce Ispartalı faydalandı.
Geçen eğitim yılını değerlendiren Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, farklı alanlarda  bin 248 kurs açtıklarını belirterek, bu kurslardan 22 bin vatandaşın yararlandığını söyledi.
Uygun, “Isparta’nın en büyük okulu sloganıyla çıktığımız bu yolda geçen yılı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak bin 248 kursla tamamladık. Bu kurslarımıza 22 bin civarında kursiyerimize hizmet ettik ve onların belge almalarını sağladık. Bu kurslardan 742 adeti mesleki kurs oldu. Bu kurslardan alınan belgeler gittikleri işyerlerinde geçerli olan belgelerdir. 446 adet de genel kurs düzenlemiş olduk. Burada da 13 bin civarında kursiyerimiz eğitim aldı. Bunlar genelde hobi kurslarımızdır. Ama bunlardan da meslek sahibi olan arkadaşlarımız oluyor. Okuma yazma alanında 61 adet kurs düzenledik. Burada da 350 kursiyerimize okuma yazma öğrettik ki; Isparta’mızda okuma yazma bilmeyenlerin oranını düşürmek için mücadele ediyoruz” dedi.

150 KURSLA BAŞLADIK

2016-2017 Eğitim Öğretim yılının 1 Eylül itibariyle başladığını ifade eden Uygun, “Şuanda 150’ye yakın kurs açarak eğitim öğretim faaliyetlerine hızlı bir şekilde başlamış bulunuyoruz.
Bu kurslardan en çok talep gören alanlar yeme içme alanında açılan kurslar.
Aşçı çırağı, aşçı yardımcısı, pastacılık kursları.
Bu kursları bitirenler lokantalarda ve değişik resmi kurumlarda iş sahibi olabiliyorlar.
Bunun yanında hasta yaşlı bakımı, hasta kabul işlemleri, bilgisayar işletmenliği ve hızlı klavye, web tasarım, fotoshop, engelli bakımı, servis elemanı, kuaförlük ve cilt bakımı üzerine kurslar açmaktayız” ifadelerini kullandı.