Her şeyi  olduğu gibi , zaman dostluk kavramını da değiştiriyor. Bu değişim özde  olmasa da, eski dostluklara gıpta ile baktırıyor. Çünkü dostluk kavramını da, kurallarını da günün koşulları yeniden düzenliyor.
Yarım asrı geride bırakan dostlukları ve hoş sohbetleriyle  şehrimizin nezih mekânlarından Isparta Torku  Ekrem Coşkun Döner’de bir araya gelen öğretmenlerimiz yeni nesile örnek bir dostluk dersi verdiler.
Kız Meslek Lisesi ağırlıklı olmak üzere , diğer okullarda mesai yapan öğretmenler meslektaşlar olarak  başlattıkları dostluk buluşmalarını tam 25 yıldır hiç ara vermeden sürdürmekteler.Bir zamanlar  çalışan ve emekli  karması bir grup iken bugün  artık  hepsinin emekli olduğunu, emeklilik sonrasında Isparta’dan ayrılan arkadaşlarının da  hala aralarında bulunmak üzere uzaklardan  geldiklerini ve aradan geçen uzun yıllara inat  bu sıcak sevgi dolu dostluk bağının gücünden hiçbir şey kaybetmediğini ifade eden öğretmenler,gençlerin de  dostluğa gereken önemi ve değeri vermesini öğütlüyorlar.Her şeyin yenisi ama dostun eskisi diyen öğretmenler toplumun en çok sevgi,saygı,dostluk,birlik ve beraberlik gibi güzel duygulara ihtiyacı olduğunu bir kez daha hatırlatıyorlar.
Günümüzde dost bulmak, dost kalabilmek gerçekten çok zor. Bu şansa sahipseniz,yapmanız gerekeni zaten biliyorsunuzdur.  Elif AKGÜL