Gerek Belediye tarafından yapılan ve hizmete açılan Otoparklar gerekse ITKM Otoparkına LPG’li araçların alınmaması nedeniyle bu araçlar yine caddelere park ediliyor. Araç sahipleri, “Çünkü araçların çoğu LPG’li. Bu araçlar otoparklara alınmaz ise bu araçlar için ayrı bir otopark yapılmalı. Aksi takdirde otopark sorunu çözülmez” dediler.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM)’nin 15 Ağustos tarihinden itibaren kullanıma açılan bin 800 araçlık Otopark’ında patlama hassasiyeti ile önemli bir uygulama yapılıyor. Bu uygulama hizmete açılan diğer otopraklarda da uygulanıyor.

LPG’Lİ ARAÇLAR OTOPARKA ALINMIYOR

Belediye tarafından gerek Belediye önü ve altındaki gerekse ITKM otoparkı açıldığı günden itibaren otoparka giriş ve çıkışlar konusunda söz konusu yerlerde personeller görev yapıyor. Söz konusu personeller, gelen araçları kontrol ediyor ve LPG’li yani gazlı olanlarını içeri almıyor.

GEREKÇE; HER AN PATLAMA TEHLİKESİNİN OLMASI

Bu durumu, patlama tehlikesi olması olarak açıklayan yetkililer; “Bilindiği gibi ülke olarak çok tehlikeli ve hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu uygulamanın iki nedeni var. Birincisi, art niyetli kişilerin diğer bir deyişle teröristlerin araçlarına bomba yükleyip otoparka gelerek orada patlatabilir olma olasılığı. İkincisi ise, LPG’li araçların diğer benzinli araçlara göre patlama tehlikesinin oldukça yüksek olması. Böyle bir olayın daha olmadan önceden tedbir alınması için bu uygulama yapılmaktadır” dediler.

SÜRÜCÜLER; “BİZ NEREYE PARK EDECEĞİZ?”

Yetkililer durumu böyle açıklarken, sürücü vatandaşlar ise kendilerine göre haklı bir açıklamada bulunarak; “Bilindiği gibi benzin aldı başını gidiyor. Benzinin litresi 5 liraya ulaşmak üzere. Dünya’nın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz. Durum böyle iken özellikle maddi durumu iyi olmayan toplumun çoğunluğu araçlarında LPG kullanıyor. LPG’li araçlar da otoparka alınmıyor. Bu durumda biz araçlarımızı nereye koyacağız. Tabiki doğal olarak her zaman olduğu gibi yine caddelerin sağ ve soluna koyuyoruz. Bu soruna çözüm iki türlü olur. Ya sayın Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın LPG’li araçları yaptığı otoparklara alır ya da sadece LPG’li araçların gireceği ve park yapmasına müsaade edilen ayrı bir Otopark yapar. Aksi takdirde yeni yapılan Otoparklar dolmaz ve boş kalır. Çünkü, şehirdeki araçların yaklaşık % 80’i LPG’li zaten” dediler.

HER İKİ TARAF DA HAKLI

Bu durumda, patlama tehlikesi olması nedeniyle LPG’li araçları yapılan katlı Otoparklara almayan Belediye de, toplumun büyük çoğunluğunun kullandığı LPG’li araç sahipleri de kendilerine göre haklı pozisyonunda bulunuyor. Her iki tarafı da memnun edecek çözümü bulacak merci ise yine Isparta Belediyesi.
 
Demokrat