Isparta İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantı gündeminde bulunan İl Özel İdaresi 2017 Yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesine başlanıyor. 

20 gün sürecek bütçe maratonunda İl Özel İdaresinin 2017 yılı tahmini bütçesi belirlenecek. Bütçe görüşmelerinin kurumların yapacağı sunumlarla birlikte yaklaşık 20 gün süreceğini belirten İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, öngörülen bütçeye ek olarak merkezi bütçeden aktarılacak ek ödenekler olacağına dikkat çekti. 

Bolat, "2017 yılında tahmini olarak 90 milyon TL civarı bir bütçe oluşmasını bekliyoruz. 2016 yılı bütçemiz her ne kadar 72 milyon TL olarak öngörülsede buna öncelikli olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç beyin çalışmalarıyla 2016 yılını yaklaşık 200 milyon TL ile kapıyoruz. 

2017 yılında da yine merkezi hükümetin genel idareden aktaracağı ek ödenekler ile 2017 yılında yaklaşık 250 milyon TL'lik bir yatırımın Isparta'ya geleceğini düşünüyoruz. Bunların başında özellikle Başbakanımız Binali Yıldırım'ın geçtiği günlerde açıkladığı köy yollarının sıcak asfalt kaplanması işi büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu.