SDÜ’de öğrencisi üç kişi kendilerine iş verme vaadinde bulunan bir bayanın, ellerine verdiği maaş yazıları ile özel bir bankadan kredi çektirdiğini iddia ettiler. Öğrenciler kendilerine iş verilmediği gibi kredi taksitlerinin de ödenmediğini söyleyerek Cumhuriyet Savcılığına dolandırıcılık iddiası ile suç duyurusunda bulundular.

SDÜ öğrencileri Hasan Alan, Erol Yoldaş ve Bülent Kaya, Isparta’da bir turizm firmasının sahibi olduğunu belirten B.Ş. isimli bayanın iş verme vaadi ile kendilerine firmanın kaşesini taşıyan maaş yazıları vererek kredi çektirdiğini söylediler. Öğrenciler 11 bin ile 17 bin TL arasında değişen miktarlarda kredi çekerek kendilerine 2 bin TL maaş vererek işe alacağını söyleyen bayana verdiklerini belirterek, dolandırıldıkları iddiası ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular. Gülses Gazetesi olarak hakkındaki iddialara ilişkin bilgi almak için B.Ş. isimli bayanı aramamıza rağmen, şahsın görüşmeye gelmemesi dikkat çekti.

İŞ VERECEĞİM VAADİ İLE KREDİ ÇEKTİRMİŞLER

SDÜ öğrencileri iş verecekleri vaadi ile kendilerine kredi çektirdiğini iddia ettikleri B. Ş.’den şikayetçi olarak Cumhuriyet Savcılığına başvurdular. Dolandırıcılık olayı ile ilgili açıklama yapan üç öğrenci Isparta’daki bir turizm firmasının sahibi olduğunu iddia eden şahsın kendilerini 2 bin TL maaşla çalıştıklarına dair bir yazı vererek, özel bir bankadan 11 bin ile 17 bin TL arasında değişen miktarlarda kredi çektirildiği belirttiler.

SDÜ öğrencileri Hasan Alan, Erol Yoldaş ve Bülent Kaya, 4. sınıf öğrencisi olduklarını, ekonomik durumları iyi olmadığı için part time çalışacak bir iş aradıklarını belirttiler.

Öğrenciler “SDÜ öğrencisi olan ve bizi zaman zaman cemaat toplantılarına davet eden M. A. K. isimli kişi, B. Ş. isimli bir bayanın iyi ücretle iş verdiğini söyledi. B.Ş. ile bizi tanıştırdı” diye konuştular.

ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

A. K’nın aracılığı ile tanıştıkları B.Ş. isimli bayanın kendilerine bir turizm firması olduğunu söyleyerek 2 bin TL maaş ve sigorta ile iş teklifi yaptığını söyleyen öğrenciler “bize size işe alırım ama sizin benim adıma bir kredi çekmeniz gerekiyor” diyerek, maaş yazıları ile özel bir bankadan kredi çektirdiğini ve paraları aldığını iddia ettiler. Öğrenciler şahsın iş vermediğini gibi kredi taksitlerini de ödemediğini söyleyerek “bize banka tarafından icra kağıtları gelmeye başladı. Kredileri ödemesi için aradığımız bayan bugün, yarın diyerek bizi oyalıyor. Bizde bu nedenle Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunma kararı aldık” diye konuştular.