EN GÜZEL İMZA: Vali Günaydın, Rektör Çarıkçı, Cumhuriyet Başsavcısı Çokdinç, Belediye Başkanı Günaydın, Avrupa Birliği (AB) destekli projeye imza attılar.

Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Çokdinç, kamusal alanda çalışabilecek 700 hükümlünün madde bağımlılığı tedavisi gördüğünü söyledi; hayati uyarılarda bulundu: ''Uyuşturucu ve madde kullanımı her geçen gün artıyor. Dolayısıyla bizlerin önlemi şimdiden alması gerekiyor. ''

GÜZEL HAYATA…

Denetimli Serbestlik’ten yararlanan hükümlülerin hayata kazandırılması için Valilik, SDÜ, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Belediye Başkanlığı işbirliği yapacak. Avrupa Birliği’nin (AB) desteklediği proje imza altına alındı. 

DESTEK VERİN

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele için Rehabilitasyon Merkezi kurmak istediğini, arazi dâhi bulduğunu söyledi; ''Destek verin'' çağrısı yaptı.

ŞİMDİDEN ÖNLEM ALINMALI

Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Çokdinç, Denetimli Serbestlik’ten faydalanan hükümlülerin topluma kazandırılmasına yönelik Avrupa Birliği (AB) Projesi imza töreninde çarpıcı bilgiler paylaştı, hayati uyarılarda bulundu.

Kamusal alanda çalışabilecek 1.500 hükümlü olduğunu anlatan Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Çokdinç, şöyle dedi:

''Bunlardan 700'e yakını madde bağımlılığı tedavisi gördü.
Uyuşturucu madde kullanımı her geçen gün artıyor. 
Dolayısıyla bizlerin önlemi şimdiden alması gerekiyor. 
Bu insanları topluma kazandırmak için çözüm yolları arıyoruz. 
Bu insanlara eğitim veriyoruz. Denetimli serbestlik alanındaki mahkûmlara, kamusal alanda iş veriyoruz. 
Tüm bunlar olduğunda ortaya muazzam bir müessese çıkıyor. 
Burada imzalayacağımız protokolle belediye, üniversite gibi kurumlarla çalışmak istiyoruz. 
Bu protokol kapsamında denetimli serbestlik uygulamalarını artırmak istiyoruz"  
Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin entegrasyon ve istihdamına yönelik valilik, belediye ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile işbirliği protokolu imzaladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Avrupa Birliği mali desteğiyle sosyal dışlanmayla mücadele amacıyla dezavantajlı birey ve grupların sosyal entegrasyonu ve istihdamına yönelik hibe programı başlattı. 

BELEDİYE BAŞKANI GÜNAYDIN REHABİLİTASYON MERKEZİ İÇİN KURUMLARDAN DESTEK İSTEDİ

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'da madde bağımlısı 4 bin kişi ve ailesi bulunduğunu ve bunların ıstırap çektiğini aktarırken, "Bir rehabilitasyon merkezi yapmak için geniş bir arazi bulduk. Hatta taslak projelerini hazırladık. Bu merkez için kurumların da desteğini almak istiyoruz" dedi. 

VALİ GÜNAYDIN: UYUŞTURUCU İLE TOPYEKÛN MÜCADELE ETMEZSEK DRAMATİK SAHNE İLE KARŞILAŞIRIZ

Vali Şehmus Günaydın, bir mahkûmun topluma faydalı hale gelmesi, üretime katkı sağlaması ve sosyal yönden kendini geliştirmesi için yapılan çalışmaların önemli olduğunu kaydetti. Vali Günaydın, şöyle dedi:

"Bu çalışmaları önemsiyoruz. Önemli olan sorunları ortaya çıkmadan önlemektir. Önceden tedbirler alınırsa bu bize hem ekonomik hem sosyal anlamda katkı sağlıyor. Madde bağımlığıyla mücadele konusunda toplum olarak üzerimize düşeni yapmadığımız için birçok dramatik olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. İşte öğrencilerimizin, evlatlarımızın, ailelerimizin yaşadığı sorunlar ortada. Önemli olan bu mücadeleye baştan sıkı ve bilinçli şekilde yapmak..."

Akdeniz