AK Parti’nin ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in Isparta’ya taahhüdü 2. Üniversite konusunda çok önemli birgelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan…

18 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2016-2,17 Akademik Yıl açılış törenine SDÜ heyeti, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile birlikte katıldı. Tören bitiminde Milletvekili Bilgiç, SDÜ Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı ve ekibiyle konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘efendim 80 bin öğrenciyi geçtik’ dedi. Erdoğan’da yanında bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç’a ‘artık Isparta’ya 2. üniversiteyi kuralım’ dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde Isparta'ya taahhüd ettiği ikinci devlet üniversitesi konusunda flaş bir gelişme yaşandı.

Gündeme geldiği günden bu yana çok tartışılan ve toplumun her kesiminde büyük heyecan uyandıran Isparta'nın ikinci üniversite projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemine girdi. Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a 'Isparta'ya 2. üniversiteyi kuralım' diye talimat verdi. Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Isparta adına büyük gelişme 18 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 2016-2017 Akademik Yıl açılış töreninde gerçekleşti. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve ekibi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törene TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile birlikte katıldı.Törenden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerden gelen heyetlerle kısa görüşmeler yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Isparta heyeti ile konuşması sırasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, SDÜ'nün öğrenci sayısının 80 bini geçtiği bilgisini verdi.

SDÜ'nün öğrenci nüfusunu şaşkınlıkla karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanında bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a 'Isparta'ya ikinci üniversiteyi kuralım' dedi.

Milletvekili Bilgiç ve SDÜ heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un geçtiğimiz hafta sonu merkez mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda '2.üniversite konusunda büyük bir müjdeye hazırlanıyoruz' açıklamasının altındada bu gelişme yatıyor. Zabun, muhtarlarla yaptığı toplantıda "Üniversitenin 2. aşamasının önümüzdeki günlerde detaylarını sizlerle paylaşacağız. Isparta’da 2. üniversite idealimiz olduğunu daha önce paylaşmıştık. Bu ideali gündeme getirirken ‘2019’da tüzel kişiliğinin kurulması bir başarıdır’ şeklinde ifade etmiştim.

Bu tarihi hedef olarak belirlemiştik. Ama bu konuyla ilgili yoğun temaslarımız sürüyor. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde sizlerle çok büyük bir müjdeyi paylaşabileceğimizi ifade etmek istiyorum. Süreç tamamlanınca kamuoyuna açıklamamızı yapacağız. Bu da Isparta açısından son derece önemli" diye konuşmuştu.

AK Parti İl Başkanı Zabun'un gündeme getirdiği diğer bir konuda ikinci üniversitenin yeri konusu. Zabun, "Yeni kurulacak üniversitenin niteliğini düşünüyoruz. Onun yanı sıra Şehir Hastanesi’nin devreye alınmasıyla boşalacak alanlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Nasıl değerlendirirsek hemşehrilerimizi mutlu ederiz diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alanları bütün hemşehrilerimizin memnun edeceği şekilde yapılandırmak ve dizayn etmek istiyoruz" açıklamasıyla ikinci üniversitenin mevcut hastane alanları içerisinde konuşlandırılabileceğini ifade etti.