TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç'in vizyon projesi ikinci üniversitenin raporu bile hazır. Yeni üniversitenin sağlık bilimleri üzerine oturtulması hedefleniyor.
    
Isparta için düşünülen ikinci üniversitenin raporunun hazırlanarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'e sunulduğunu 4 Mart 2016 tarihinde ilk kez gündeme gelmişti. İşte o haberin detayları: "AK Parti Isparta Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in yeni dönem vizyon projesi Yeni Üniversite'de (2.üniversite) ilk somut adım atıldı. Milletvekili Bilgiç'in talebi üzerine çalışma başlatan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu önderliğindeki akademik heyet, Yeni Üniversite Projesi'nin detaylarının yer aldığı raporu hazırladı. Yeni Üniversite Raporu, önceki gün Rektör Yardımcısı Dulupçu tarafından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'e teslim edildi.

DETAYLARI BİLGİÇ AÇIKLAYACAK

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Yeni Üniversite Projesi kapsamında bir rapor hazırladıklarını söyledi. Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi, sağlık bilimi, sağlık yönetimi, iktisatçı akademisyenler ile SDÜ Strataji Daire Başkanlığı uzmanlarının katkılarıyla hazırlanan raporun Milletvekili Bilgiç'e teslim edildiğini belirten Prof. Dr. Dulupçu, "yeni üniversitenin kapsamı ve hazırlanan raporun çerçevesiyle ilgili detayların sayın Milletvekilimiz tarafından kamuoyuna sunulacak. Proje sayın vekilimizin olduğu için onun açıklaması daha uygun olacaktır. Biz raporumuzu hazırladık ve Sayın Bilgiç'e sunduk" dedi.

SAĞLIK TURİZMİNEKADAR UZANAN BİR MODEL

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dulupçu, hazırlanan raporun daha önce de kamuoyuna sunulduğu gibi sağlık bilimleri içerikli olduğunu söyledi. Isparta için kurulacak yeni üniversitenin sağlık bilimleri alanına dayandırılmasının hem akademik çevreler hem de siyasetçiler tarafından uygun görüldüğünü belirten Dulupçu, "Tematik bir üniversite modeli hayal ediyoruz.

Isparta'nın sağlıktaki avantajını daha ileriye taşıyacak bir model. Altyapımız müsait. Tıp Fakültesi'nin güçlü varlığı en güçlü altayımız. Yer sıkıntımız yok. Isparta artık sağlıkta sadece hizmet veren değil sağlıktan para kazandıracak bir modeli arzuluyoruz. Sağlık turizmine kadar uzanan geniş çerçeve çiziyoruz" diye sözlerini tamamladı."