Süleyman Demirel Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu(TBMYO) Radyo ve Televizyon Programcılığı tarafından hazırlanan ‘Isparta’ya adanmış hayatlar 5’konulu belgesel 27 Ekim Perşembe günü gösterime sunulacak. TBMYO Radyo- Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi ve Okul Müdürü M. Zafer Çağlar, SDÜ’nün bugüne kadar çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza attığını belirterek, ‘Isparta’ya adanmış hayatlar 5,konulu belgesel projesi de, bu amaçla hazırlanmış projelerden biridir.’ dedi.

AMAÇ:İZ BIRAKAN ŞAHSİYETLERİ GELECEĞE AKTARMAK

Amaçlarının, Isparta’daki örnek şahsiyetleri, bir vefa örneği olarak, sağlıklarında hem günümüz insanına hem de gelecekteki kuşaklara tanıtmak olduğunu kaydeden Çağlar, ‘5 yılda Ispartalıların yakından tanıdığı 14 şahsiyetin hayatını 30’ar dakikalık bölümler halinde belgeselleştirdik. Bu yıl ki belgesel gösterimi,27 Ekim günü Perşembe saat 11.00’de SDÜ Kültür Merkezi’nde başlayacak. Projenin yönetmenliğini ben ve Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar üstlendi.3.5 ay süren projede toplam 6 öğrencimiz çalıştı. Bu proje, Radyo- Televizyon bölümü öğrencilerinin okul bitirme projesi olarak gerçekleştirdikleri bir çalışmadır. Bu çalışmayı her yıl bir ya da iki şahsiyeti konu edinecek şekilde sürdürmeyi planlıyoruz. Teknik imkanlarımız elverdiği ölçüde önümüzdeki yıllarda en az 50 kişinin belgeselini yapıp, geleceğe kalıcı kayıtlar bırakmak düşüncesindeyiz.’ diye konuştu.

Çağlar, bu yıl ki belgeselde; Diş hekimi ve Elele Derneği Başkanı Canan Aydın’ın kısa hayat hikayesinin yer aldığını sözlerine ekledi.