Isparta Belediyesinin kuruluşu olan ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikasının ürettiği andazit taşlara yoğun talep gösterilmesi, siparişlerin sıraya konmasına neden oluyor.
Türkiye’nin çok sayıda iline taş veren ISTEM’in ürettiği taşlar ayrıca sarayların yapımında da kullanıyor.
ISTEM’de incelemelerde bulunan ve çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, fabrikanın çalışmalarının üç vardiya halinde 24 saat esasına göre devam ettiğini söyledi. Fabrikada bulunan 6 testere ile gerek Isparta’ya, gerekse dış siparişlere üretim yapan ISTEM’de kaliteden taviz verilmiyor.
Rusya, Azerbaycan sarayları ile Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin bahçe duvarlarının da ISTEM’de üretilen Isparta taşıyla yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Alanya, Denizli, Konya illerinin de tüm taş ihtiyacını biz karşılıyoruz. Yine Burdur ilimize de 5-6 aydır andazit taşı veriyoruz” dedi.
Kaliteden taviz vermediklerini, bunun neticesinde de yurt içi ve yurt dışından siparişler alındığını anlatan Başkan Günaydın, yoğun taleplerden dolayı zaman zaman Isparta’nın ihtiyacını karşılamakta da güçlükler çektiklerini belirtti.
Andazit taşı olarak üretilen taşların yanı sıra kesimden arta kalan taşların da değerlendirildiğini ve bunlarında küp taş haline getirildiğinden bahseden Günaydın, bunun içinde 4 ayrı küp taş hazırlama yerlerinin bulunduğunu kaydetti.
Başkan Günaydın, küp taşında son zamanda ciddi talep gördüğünü son olarak bu küp taşların kendileri tarafından da Anıtlar Kurulunun önerdiği Damgacı Sokak başta olmak üzere bazı sokaklarda kullanıldığını dile getirdi.
Tüm üretimlerde standartlara harfiyen uyulduğunu aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, üretim ve pazarlama, satış ağlarının çok iyi bir şekilde devam ettiğini ifade etti.
Günaydın, “Gelen talepler doğrultusunda mal yetiştirmekte zorlanıyoruz. Siparişleri sıraya alıyoruz. Kamu kurumu olmamıza karşın özel sektöründe üzerinde çalışıyoruz. Yapılan bu çalışmaların Isparta’mıza, ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.