FETÖ soruşturmalarını değerlendiren SP Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, "Saadet Partisi Türkiye'ye bulaşan bu kanserden tek uzak duran partidir. Bugün AKP'ye inananların ve güvenenlerin başı yanıyor" dedi.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, Basın Kulübü'nün canlı yayın programında FETÖ soruşturmalarını değerlendirdi. Yapılan FETÖ operasyonlarını 'AKP'ye inananlar yanıyor' başlığı altında değerlendiren Büyükleblebi, şöyle konuştu:    

2004'DE AKP UYARILMIŞTI

"AKP'ye inananlar yanıyor. FETÖ bu ülkenin yıkımı için uğraşan bir örgüttür. SP olarak bu çerçeve içerisine girmeyen, bunlardan uzak duran tek partidir. SP, Türkiye'ye bulaşan bu kanserden uzak durmuştur.  2004'de FETÖ ile ilgili MGK kararı var. FETÖ tehdidinden bahsediliyor, hükümet uyarılıyor. Ama buna rağmen mevcut iktidar bunların okul açmasına, hastane açmasına, dershane açmasına, banka açmasına müsaade ediyor. Türkiye'nin yargısını, sağlığını, eğitimini teslim ediyorsunuz. İnsanları yönlendiriyorsunuz.

İŞİNİ ÇOK İYİ YAPAN BİR İNSAN TERÖRİST OLARAK İLAN EDİLDİ

Bugün bakıyoruz. Şebekeler çıkıyor, yazılar yazılıyor. İnsanlar terörist ilan ediliyor. Bankayı açan suçsuz, para yatıran terörist. Okul açmasına izin veren suçsuz, çocuğunu gönderen terörist. IYAŞ Başkanı tutuklanarak cezaevine konuluyor. İşini çok iyi yapan bir insanı terörist olarak ilan ettik. Hakan Şükür'ün IYAŞ'a ortaklığı varmış, baştan sona yalan. Bir ayeti burada hatırlatmak istiyorum. "Ey iman edenler. Biri size bir haber getirdiğinde araştırın, sorun, sorgulayın, inceleyin ve delil arayın. Yoksa yapmış olduğunuzdan pişman olursunuz."

IYAŞ, ISPARTA'NIN MALIDIR

IYAŞ o gün oraya bayraklarını astı. 15 Temmuz girişiminin karşısında oldu. Biz de oradaydık. Yerel esnaftan alışveriş yapan bir şirket. 1400 çalışanı var. Ama bugün birçok laf atılıyor. Bu yanlıştır. IYAŞ, Isparta'nın malıdır. Isparta'nın şirketlerinin böyle bir şeyin arkasında olacağına inanmıyoruz. Eğer ilişkiye giren varsa, AKP'ye inandıkları için girmişlerdir. İlişkiye girenlere yön ve yol gösterildi.

SUÇLARI AKP'YE İNANMAK

İnsanlar AKP'nin gösterdiği okullara gitmişler. AKP'ye inananlar bugün terörist oluyor. İnanmanın bedelini ödüyorlar. AKP İl Başkanı Osman Zabun, 'ağaç kökü yesinler' diyor. Neden diyor? Korkuyor. Çünkü Zabun da suçlanıyor. Onun yanında savunanı yok. 'Biz de bunlardan değiliz' diye açıklama yapma gereği hissediyor. Bir korku oluşmuş. Biz doğru yerdeyiz, bulaşmadık. Rahat konuşuyoruz. 15 Temmuz akşamı Saadet Partisi olarak 22 şehit verdik."