Üniversiteye yürüyüş mesafesinde olması ve şehrin en sakin mahallelerinden biri olarak bilinen Mehmet Tönge Mahallesi’nde  vatandaş şikayetçi.

Genellikle emekli kesimin tercih ettiği ve son zamanlarda üniversite öğrencilerinin de oturduğu mahallede market,fırın vb gibi ihtiyaçları giderecek yerlerin çarşıda olup mahallede olmamasından çoğu insan yakınıyor.’’Burada sadece araban var ise rahatsın yoksa en ufak bir ihtiyacında bile çarşıya gitmek zorundasın,buda zaten neredeyse bir günümüzü alıyor ‘’ şeklinde ifadelerde bulunuyorlar.

Daha öncede market, fırın gibi sıkıntıların dile getirildiğinde yeterli alanın olmaması gerekçesiyle geçiştirilmiş olduğuda edinilen bilgiler arasında.

Halkın buna cevabı :’’ yıllardan beri bizim mahallemiz hep unutuldu , her şeyden öksüz kaldı çünür’e kadar gelinip biz hep unutuluyoruz neden bizim sesimize kimse kulak vermiyor ‘’ şeklinde.

Mahalle halkı sadece marketin olmamasından değil ulaşımın kısıtlı zaman dilimlerinde olmasındanda yakınıyor .’Saat başı ve buçuklarda otobüs seferleri de sıkıntı oluyor çoğu mahallede 15 dakikada bir otobüs var bununla ilgilide bir girişim yok, bu çağrımıza umarım en yakın zamanda karşılık verirler’ şeklinde konuştular.