ÖLÜM YOLUNDA
YİNE ÇALIŞMA VAR

Isparta Eğirdir karayolunda bölüm bölüm yol çalışmaları devam ediyor. Yol çalışmalarının geldiği son noktada ise büyük bir sıkıntı baş gösterdi.
Isparta – Eğirdir karayolunun kısım kısım yenilenen zemini ve bsk asfaltı’nın ulaştığı son nokta Şehir Yunus EMRE hastanesinden başlayarak Doğa Okullarının önüne kadar olan kısım yol çalışması yapan firma Eğirdir istikametine giden trafiği dönüş yoluna vererek gidiş istikametinde bir çalışma başlattı.
Yaklaşık 20 gün önce başlayan çalışmalarda zemindeki asfalt kaldırıldı, ilgili firma yol yapım ekibindeki birçok iş makinası ve çalışanını başka bir bölgeye yönlendirdi. Haber ekibimizin olay yerinde yaptığı incelemelerde  bölgede 1-2 iş makinası ve 2-3 çalışandan başka kimsenin kalmadığını bizlerde gözlemledik.
 Eğirdir Isparta Karayolunda şimdiye kadar yapılan kısımlarında yetersiz yön levhaları ve uzun süren çalışmaların neticesinde onlarca ölümlü trafik kazasının olduğunu haberlerimizden de zaten hatırlayacaksınız.
 Şimdiki yapılan çalışmada benzer bir vehamiyet içeriyor, zira bölgede uzun süredir ticaretle uğraşan firmaların verdiği bilgilere göre Sadece geçtiğimiz Pazar günü 6 adet maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş.
 Maddi kazaların yanı sıra, Özellikle bölgede bulunan Eğitim Kurumlarındaki yüzlerce öğrencinin, Yunus EMRE Devlet Hastanesine gelebilecek acil hastaların ve Bölgedeki Akaryakıt istasyonlarının girişleri şuan kapalı durumda.
 Buradaki çalışmaların 2-3 kişilik ekip ve 1-2 tane iş makinasıyla aylar süreceğini öne süren bölge sakinleri, insanlar ölmeden, ticari işletmelere daha fazla zarar verilmeden biran önce bu çalışmaların hızlı bir şekilde bitirilmesini istiyorlar.
ESKİ BAŞKAN BALAMAN BİR ÖNCEKİ ÇALIŞMADA YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Aynı yolun bir önceki etabında Eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman tek şerit akan trafikte karşıdan gelen otobüsle çarpışarak olay yerinde yaşamını yitirmişti.
Kaza sonrası “İHMAL” tartışmaları başlamıştı. Yolda “işaretleme eksiği” iddiaları üzerine Karayollarından “eksik yok” açıklaması gelmişti.
Kazanın olduğu günlerde Karayolları 13'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Kavak açıklamada bulunmuş, solama hatası demişti. Ancak açıklamadan bir hafta sonra bile bölgede yaptığımız incelemelerde yollarda duba olmadığını o dönem Haber32 okuyucularıyla paylaşmıştık.
O TARİHTEKİ HABERİMİZ
Yakın zamanda çeşitli kazalarda çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği çok sayıda vatandaşımızın yaralandığı Eğirdir yolunda sıcak asfalt çalışması için  bölünmüş yollardan tek şeride düşürülen yollar tehlike saçıyor.  Dün çekilen bu görüntülerde 2 farklı yerlerde tek şeride düşürülmüş 5.4 km’lik mesafelerde 1 tane tek şeridi belirten tehlike olduğunu bildiren dubalardan görülmedi.
 (www.haber32.com.tr - )




 
 
 
YENİDEN ÖLÜMLER OLMASIN
 
Bölgedeki yolda yeni ölümlerin olmaması için 1-2 kişilik ekiple 1-2 araçla çalışmak yerine yetkilileri ve yüklenici firmayı uyarıyoruz lütfen biran önce çalışmalara hız verin yeni kazalar yaşanmasın, ocaklar sönmesin.