TBMM Başkanvekili Bilgiç “Türkiye’ye örnek olacak güzel hizmetlere imza atacağınızı ve esnaf kardeşlerimizi en iyi şekilde hem Isparta’da hem Ankara’da hem de Türkiye’de temsil edeceğinize olan inancımız tamdır” dedi.

Oda başkan ve yönetimleri, genel sekreterler, Kadın Komisyonu Başkanlığı üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette,  TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz’le birlikte İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin,  Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, Güneykent Belediye Başkanı Metni Kutsal, Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, TKDK İl Koordinatörü Süleyman Gülcü ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mutafa Baş da ziyarete gelen isimler oldu.

SİZLERİN DESTEĞİNİ HER ZAMAN GÖRÜYORUZ     

Birliğin son dönemde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural “Birlik bünyemizde Kadın Komisyon Başkanlığı kurduk.  Türkiye’de böyle bir örneği yok ve şimdide genç 30 yaş altı bir çatı altında örgütlenmek suretiyle ilimizde KOSGEB, İş- Kur ve diğer kurumlardan sağlanacak desteklerle gençlerimize ve kadınlarımıza  destek verme gayreti içerisindeyiz. BAKA ile yapmış olduğumuz kadın esnafımıza yönelik proje kabul edildi.  Sizlere teşekkür ediyorum. 91 milyon liralık bütçe ile önümüzdeki haziran ayı içerisinde projeye  başlayacağız. İlimizde seçimlerden sonra en büyük projemiz dediğimiz Esnaf Cebinde  uygulamasını hayata geçiriyoruz. Ülkemizde ilimizde ilk bir çalışma bunu yapmak suretiyle esnafa düşük komisyon yüksek kar marjı 7/24 canlı destek hızlı ödeme yani burada diğer firmaların ulusal firmaların yüzde 15 ile 24 arasında aldığı komisyonu yüzde 5’e düşürüyoruz. Bu komisyondan kalan bu karı müşteriye tüketiciye yansıtmak suretiyle burada da tüketicinin maliyetini düşürmüş olacağız.  7/24 müşteri hizmetiyle birlikte ilimizde bunu başlatıyoruz. Tanıtım kampanyamızı yaptık.  Lokantacılar Odamız bir toplantı gerçekleştirdi. Bununla birlikte firma yetkilisi de orada bir sunum yaparak ben de başlarında olmak suretiyle oda başkanlarımızla birlikte esnafımıza bunu anlatmaya gayret göstereceğiz. Bunu başarabilirsek Türkiye’de ilk olacak.  Bunu da esnafımızla paylaşacağız. Bizler sizlerin desteğini her zaman görüyoruz, görmekteyiz bundan dolayı da esnaf teşkilatı olarak sizlere şükranlarımı belirtiyorum” dedi. 

BAKA PROJEMİZ KABUL EDİLDİ

Kadın Komisyonu Başkanı Figen Arı da “Öncelikle kadın bir esnaf olarak bize verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkürlerimi sunuyorum. Birlik başkanımız Ahmet Tural’a da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  Türkiye’de emsali olmayan bir kadın komisyonunu kazandırdı. Onun içinde ayrıca  teşekkür etmek istiyorum.  Başkanımızın destekleri biz esnaflar için çok değerli. BAKA’dan 91 bin lira  bütçeli bir projemiz var ve projemiz kabul edildi. Haziran ayı içerisinde esnaf kadınlarımıza iletişim, sosyal medya, satış pazarlama gibi konularda eğitimler verdireceğiz. Sizlerin de desteklerinden dolayı Kadın Komisyonu olarak teşekkür ediyorum” dedi. 

SORUNLARINIZI İLGİLİ MERCİLERE

TAŞIDIĞIMIZDAN ŞÜPHENİZ OLMASIN

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de “Sizlerin bir esnaf kardeşi olarak burada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Esnaf babanın esnaf oğlu olarak sizlerin huzurlarındayım. İçinizden çıkmış bir kardeşinizim. Sizlerin problemlerini ve sorunlarını meclise taşıyabilmek adına hem Meclis Başkanvekilimiz başta olmak üzere yetkili mercilere ulaştırdığımızdan hiçbirinizin şüphesi olmasın. 27 odamızın genel kurullarının Ahmet Tural başkanım başta olmak üzere hepinize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum öncelikle Ispartamıza, bölgemize, yöremize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

BAŞKAN TURAL’I TEBRİK ETTi

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç de sözlerine 27 oda başkanı, yeni oluşan Kadın Komisyonu Başkanlığını  ve Birlik Başkanı Ahmet Tural ve yönetimini tebrik ederek başladı. Bilgiç “Her zaman olduğu gibi geçmişte yapmış olduğunuz hakikaten Türkiye’ye örnek olacak güzel hizmetlere imza atacağınızı ve esnaf kardeşlerimize en iyi şekilde hem Isparta’da hem Ankara’da hem de Türkiye’de temsil edeceğinize olan inancımız tamdır. Allah yardımcınız olsun” dedi.  Bilgiç, pandemi sonrası dönemde Türkiye ve dünyada üretimde  kısıtlamaların yaşanacağını,  buna bağlı olarak talebi karşılayamamanın neticesinde enflasyonist baskının dünyayı saracağını, ülkelerin içe kapanma dönemini yaşayacaklarını bununda ülkeler arasında ticari savaşlar oluşturacağının beklenen gelişmeler olduğunu kaydetti.  Bilgiç “Bizde ülke olarak tabi bundan nasibimizi alıyoruz. Hem vatandaşımızın üzerinde hem esnaf vatandaşlarımızın üzerinde yapmış olduğu etkileri biliyoruz. İçinde bulunduğumuz konjektörün  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vatandaşlarımızın yükünü hafifletmek hem de esnaflarımızın sıkıntılarını,  ticaret adamımızın, sanayicimizin, bu dönemdeki sıkıntılarını ortadan kaldırmak üzere sürekli tedbirler alıyoruz. Uygulamaları devreye sokuyoruz ve bunlarla da sürdürmeye devam ediyoruz.  Herkesin içi ferah olsun ki bu kadrolarla Allah’ın izniyle bugün görünen sıkıntıların hepsinin üstesinde gelerek önümüzdeki dönemde çok daha tüm bu kriz dönemini hakikaten fırsata çevirerek çok daha güçlü bir şekilde önümüzdeki döneme Türkiye olarak gireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Türkiye’nin göstermiş olduğu liderlikle sadece bölgesinde değil dünya ölçeğinde göstermiş olduğu gücü ve liderliği hepimiz sonuna kadar görüyoruz hem de hissediyoruz. Hemen yanı başımızda iki komşumuz arasında meydana gelen savaşta dahi diğer ülkelere baktığınızda Türkiye’nin nasıl barıştan yana, çözümden yana bir tavır ortaya koyduğunu bütün bu iki ülke arasındaki aracılık barışa hizmet noktasında nasıl büyük bir çaba sarf ettiği dünyanın takdirindedir. İnşallah bu süreçte süratli bir şekilde zaman içinde ortadan kalktığında daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Her şey bir fırsat  yaratıyor işte Rusya’da oluşan süreç ve Batı’nın Rusya’ya karşı takınmış olduğu tavrın Türkiye açısından önemi ortada Ukrayna ile ikili ilişkilerimiz gene her şekliyle sürdürülmeye devam ediyor. Buda açıkçası bütün dünya tarafından takdir ediliyor.  Burada üzüldüğümüz nokta ileride kendi ülkesinin, vatanının ve devletinin yanında olması gereken siyaset kesimlerinin bunu üzülerek söylüyorum bütün bu süreçleri dünyanın gözüyle görmeden sadece dar bir bakış açısıyla artık AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığını tamamen ülke düşmanlığı noktasına taşımasından kaynaklı sıkıntıları görüyoruz.

İsveç, Finlandiya’nın NATO müracaatları oldu her iki ülke yıllardır PKK terör örgütüne kucak açmıştır teröristleri orada saklamaktadır, barındırmaktadır, yedirmektedir, içirmektedir, sahada her türlü desteği sağlamaktadır.  Onların bu müracaatları noktasında NATO’nun güçlü bir üyesi olarak Türkiye tabii ki tepkisini koydu öncesinde siz taahhütlerinizi yerine getirin dedi. Koymuş olduğunuz kısıtlamaları, ambargoları kaldırın dedi. İade talebinde bulunulmuş olan teröristlerin iadelerini gerçekleştirin dedi. Türkiye,  güçlü bir devletin yapması gereken tavrı her ölçekte sergiliyor. Eski büyükelçi CHP milletvekili çıkıp Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya karşısında bütün bu terör örgütleriyle yan yana duruşundan dolayı Türkiye’nin koymuş olduğu tavrı ve göstermiş olduğu tepkiyi maalesef eleştiren bir açıklama yapıp sanki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil de Batılı birtakım güçlere hizmet eden ağız içerisinde meseleyi nasıl ele aldığını üzülerek hep birlikte izliyoruz. Her noktada terör örgütleriyle olan münasebetini görüyoruz onlarla olan ilişkileri görüyoruz, ama inşallah kararlıyız ki çevremizde tek bir terörist kalmayıncaya kadar bütün bu güvenli bölgeler oluşturuluncaya kadar bütün bu süreç içerisinde terör ve teröristlerle olan mücadeleyi her şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Birlik Başkanı Tural, TBMM Başkanvekili Bilgiç ve Milletvekili Gökgöz’e Ahi Sancağı plaketi armağan etti. KMA Yazılım Firma Sahibi Kaan Murat Ayvaz, Esnaf Cebinde Uygulaması hakkında bilgiler verirken, oda başkanları da esnaf ve sanatkarların beklentilerini ileterek, çözüm talebinde bulundular.  TBMM Başkanvekili Bilgiç ve Milletvekili Gökgöz talepleri tek tek not alarak, konuların takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

Afrika’nın çöl tozları Isparta’yı kapladı Afrika’nın çöl tozları Isparta’yı kapladı