Özel Isparta Hastanesi kadrosuna meslekte 40 yıla yakın tecrübesi olan 3 operatör doktoru dahil etti. Hastane, bu alanda klinikten öte Türkiye'ye hizmet veren tedavi merkezi haline gelmek istiyor. 

Prof. Dr. Hakan Kaya'nın varlığı ile Tüp Bebek Merkezi'nde Türkiye'nin en ünlü merkezleri arasında yer alan Özel Isparta Hastanesi, ortopedi ve travmatoloji alanında da ün yapmak istiyor. Bu doğrultuda Ortopedi ve Travmatoloji Merkezi kuruldu, 3 tecrübeli doktor transfer edildi. 

Mevcut hastanede Ortopedi ve Travmatoloji Merkezi kuran, yeni hastane de de bu merkez için özel bir konumlandırma yapmayı hedefleyen Özel Isparta Hastanesi, kadrosuna meslekte 40 yılına yaklaşan 3 önemli ismi dahil etti. 26 yıl devlette çalışıp emekliye ayrıldıkten sonra özelde çalışmalarını sürdüren, sınır tanımayan doktorlar grubu ile Afganistan ve Azarbaycan'a kadar giderek mesleğini icra eden Opr. Dr. Gökhan Bozdağ, 5 ay önce Isparta Hastanesi kadrosuna katıldı. Yine alanında tanınmış, tecrübeli doktorlar Opr. Dr. Hüseyin Avni Özkök ile Opr. Dr. Zekai Yurtbay da Özel Isparta Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Merkezi'nde göreve başladı. 

ORTOPEDİDE GENEL BİR SIKINTI VAR 

Isparta'da ortopedide büyük bir boşluk olduğuna inandıklarını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Bozdağ, bu alana çok iddialı olarak girdiklerini söyledi.

Bozdağ, şöyle devam etti: 

"Isparta'da ortopedi alanında büyük boşluk oluştu. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra yapılan tutuklamalar vesaire nedeniyle bu alanda sıkıntıya girildi. Eğirdir eski zamanda Türkiye'de 3 kemik hastalıkları hastanesi olarak kullanılmış. Özel dal hastanesi özelliği kalktı. Eğirdir, devlet hastanesi niteliğine dönüştü. Eskiden Türkiye'nin ihtiyacını karşılıyor. Şu anda hiçbir popületisesi kalmadı. Şimdi hastalar Eğirdir'den bize geliyor. 

OMURGA CERRAHİSİNDE ÇOK İDDİALIYIZ 

Burada herşeyi yapacağız. Omurga cerrahisi alanında etkin olacağız. Bu alanda çok iddialıyız. Omurganın kireçlenmesine bağlı oluşan hastalıklar var. Dar kanal sedromu gibi rahatsızlıklar var. Çoğu doktor bunu atlıyor. Diz, ayak ağrısı var, ağrı kesici verilip gönderiliyor. Dar kanal sendromu halsizlik, ağrı, idrar tutamamanın sebebi olabiliyor. Omurga kırığına anında müdahale edebiliyoruz. 

SAĞLAM ALTYAPI 

Ortopedi ve travmotoloji diye 2'ye ayrılıyor. Travmotoloji, trafik kazası, düşme, çarpma gibi nedenlerle oluşan kırık, yırtık  ve çıkıklar. Travmotolojide buna müdahale edilir. 
Ortopedi ise düzgün çocuk (ortos pedos) demektir. Burada amaç gelişimsel bazı hastalıklar var. Mesela doğuştan kalça çıkıklığı, doğuştan çarpık ayak veya el anomolileri, kısa ayak, omurga eğrilikleri ortopedinin dalına girer. Bizim herşeyimiz var. Narkoskopi, skopimiz var. Ameliyathane ekibimiz çok iyi. MR ve konvansiyonel röntgen. 

1.5 testalık en iyi cihaza sahibiz. Daha iyi görüntüleme. En ince detayına kadar gösteren cihaz. CT dediğimiz tomografimiz var. Teşhis ve tedavi için hiçbir eksiğimiz yok, tam bir merkez olma yolundayız. Hastanemize ilavebina yapılacak. Burada ortopedi ve travmatoloji için özel bir merkez yapılacak."