75 yaşındaki Ümmühan Nene’yi kurtarın! Evi sular altında kalacak, baraj yapılınca Ümmühan Nene Diri diri boğulacak gibi provokasyon kokan SOL görüşlü sitelerce Ulusal basına verilen haberin Tokat gibi cevabı DSİ’den geldi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliğince yapılan açıklamada baraj inşaat alanında istimlak edilen arazilerden dileyene ödeme dileyene yeni ev yapıldığı, Ümmühan UYSAL isimli vatandaşa’da bu kapsamda Yeni Ev yapıldığı ancak Uysal’ın evi teslim almamakta ısrar ettiği açıklandı. Bu durumu ganimet bilen başta Oda Tv, HaberSol.Org gibi siteler Ümmühan UYSAL’ı mağdur gibi göstererek büyük bir Provokasyona imza attılar.

İŞTE DSİ’NİN AÇIKLAMASI

 DSİ’DEN YAPILAN AÇIKLAMA T.C. DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği 11.10.2016 BASIN DUYURUSU

Son zamanlarda değişik basın ve sosyal medyada yer alan Sütçüler Kasımlar Barajı haberlerinden dolayı aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Yıllık 280 Milyon kWh enerji üretimi gerçekleştirecek olan Kasımlar Barajı ve HES projesinin DSİ tarafından kabulü yapılmış ve 11.05.2016 tarihi itibarı ile barajda su tutma programı başlamış olup, haberden de anlaşılacağı su altında kalacak 86 konuttan 62 tanesi karşılıklı anlaşma yolu ile kamulaştırlmış bedelleri aynı tarihte ödenmiştir. Geriye kalan 24 hane sahibi konut yapılması talebinde bulunmuşur.

Bir vatandaşımız dışında kamulaştırma işlemlerinde başarı yakalanmıştır. Ümmühan UYSAL, adına yapılan evi teslim almaması üzerine Mayıs 2016 tarihinde acele kamulaştırma kararı alınıp Sütçüler Asliye Hukuk mahkemesine başvurulmuştur. Proje konusu faaliyetin planlamasında; yerel halkın mağdur olmaması için gerekli olan tüm önlemler alınmıştır. Yapılan konutların her türlü alt yapısı elektrik, su, kanalizasyon ulaşım yolları yapılmış olup, bundan sonra da gerekli hassasiyet gösterilecektir. Proje kapsamında; Darıbükü Köyü’ne ait yerleşim birimlerinin sular altında kalması söz konusu olacaktır. Bu durumda, yerleşimleri baraj gölü altında kalacak yöre halkının evleri için acele kamulaştırma kararı alınması zorunluluk olup; bu yapılmadığı taktirde yerleşim yerlerinin sular altında kalması gibi bir durum ortaya çıkacaktır Yapılan konutlar yerel dokuya uyumlu 50 m2 alan üzerine oturulan iki kattan ibaret olup alt kat 50 m2 taş duvar olarak örülmüş üst kat 50 m2 alana sahip 2 oda , salon, mutfak ve banyosu mevcuttur. Hukuki işlemler tamamlanmış olup bir eksiklik bulunmamamktadır. Köylü mağdur edilmemiş, Kamulaştırma bedelleri 12 000- 36 000 TL arasında olmasına rağmen 100 000 TL değerinde konutlara sahip olmuşlardır.

Bu güne kadar inşaat sahasında şirket tarafından 6 bin adet ağaç dikilmiş olup, Orman İşletme Müdürlüğü ile varılan mutabakat neticesinde önümüzdeki günlerde 10 bin adet ağaç dikilecektir. Baraj gölü sebebiyle su altında kalacak olan yolların rölakasyonu yapılmıştır. Ayrıca projenin planlama aşamasından itibaren yakın köylerde yaşayan halk, projeden ve yapılacak çalışmalardan haberdar edilmiş, Antalya ve Isparta illerinde halkın katılımı ile bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmiş, burada yapılacak kamulaştırma çalışmaları hakkında halkımız bilgilendirilmiştir. Sizin ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla bilgilerinize sunarız.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği