Başoda, “1995 Yılından bugüne kadar bitmeyen sulama Göletimiz 2019 yılı yerel seçimleri sonrası göreve geldiğim andan bugüne kadar Sayın milletvekilimiz Recep Özel ‘in destekleri ile son aşama tamamlandı. Sayın vekilime Halkım ve kendi adıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Bugün Göletimize gelen “Su Gözü” suyu ve dağdan gelen “Kuyruk” suyunu dört bir tarafından inceledim ve Allah’a şükürler olsun göletimizin dolumu tamamlandı. Bağkonak Göleti 100 doluluk oranına ulaşarak dolusavak çalışmaya başladı. 1 milyon 750 bin metreküp depolama hacmi olan ve temelden yüksekliği 27 metre olan göletimiz ile 5 bin 890 dekar mümbit tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Bağkonak ve bölgemiz tarımı için çok önemli faydalar sağlayacağına inandığımız bu gelişmenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bilindiği gibi yapımına 1995 yılında başlanan ve 2008 yılında su tutularak faaliyete geçirilen Bağkonak Göleti, 2013 yılında meydana gelen kaçak nedeniyle tahliye edilmiş, 2019 yılına kadar DSİ tarafından zaman zaman bakım ve onarım çalışmaları yapılsa da bir türlü su tutularak faaliyete geçirilememişti. Gölet için Bağkonak Muhtarlığı ve köy halkının 2019 yılındaki ısrarlı talepleri sonucu tekrar başlatılan çalışmalar ile 2020 yılı başından itibaren su tutulmaya başlamıştı. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün dün yaptığı açıklamaya göre de gölette yapılan ölçümlerde 100 doluluk oranına ulaşıldı ve dolusavak çalışmaya başladı.