AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Ankara Masası Gündem Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Özel, Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 kere Cumhurbaşkanı seçildiği ve Anayasa gereği bir kez daha aday olamayacağı şeklindeki görüşlerin doruyu yansıtmadığını belirtti.

“Bakın Anayasa değişikliği ne zaman yürürlüğe girdi? 2018’de referandumla beraber değil mi? Şimdi ondan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde farklı bir sistem vardı. Parlamenter Sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtik” diyen Özel,  “Bakın ben o değişikliklerde Meclis’in iradesi, Anayasa metni gerekçeleriyle, raporlarıyla, Meclis’te yapılan konuşmalarla, komisyon raporlarıyla bir bütündür. Bunların hepsini incelesin onu söyleyen arkadaşlarım ondan sonra ya biz hata yapmışız derler.” şeklinde konuştu.

“Bunlar ringe çıkmadan havlu atıyor”

 Özel şöyle devam etti:

“Şimdi bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızdan mı korkuyorlar? Hodri meydan diyorlardı değil mi Cumhurbaşkanımızdan mı korkuyorlar, adaylığından? Yani niye böyle bir korku var? Bunlar ringe çıkmadan havlu atıyorlar anlamına gelir.”

Burdur'da 156 Araç Trafikten Men Edildi Burdur'da 156 Araç Trafikten Men Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmeye çağırdığını hatırlatan Özel, “Biz de diyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız söylüyor sayın Kılıçdaroğlu havlu atma gel diyor aday mısın değil misin? Bak onda hiçbir tartışma yok. Hiçbir tartışma olmayan kişi adayım bile diyemiyor ya. Önünde hiçbir şey yok. Ama o bile diyemiyor” ifadesini kullandı.

“Seçim sonuçları açıklandığında kimse bir mazerete sığınmasın”

Recep Özel şunları söyledi:

“Bu konuda önümüzdeki 2023 seçimlerinin ülkemize çok daha güzel neticeli olacağına inancımız tam. Bütün siyasi partiler sandıklara sahip çıksın elbirliğiyle şenlik havasında bir seçim yaşatalım. Daha sonra o şöyleydi bu böyleydi  demeyelim. Seçim güvenliğini muhalefet partileri ne kadar önemsiyorsa biz de o kadar önemsiyoruz. Kardeşim ben de oyuma sahip çıkacağım ya. Ben orada temsilcimi, üyemi bulunduracağım ben göndermediysem ve benim oyum sandığa nasıl girdiyse çıkmıyorsa önce ben sorumluluğu kendimde bulurum. Ondan dolayı bütün siyasi partiler gelsin sandığa sahip çıksınlar sonra da seçim sonuçları ilan edildiği gün hiçbir mazerete hiç birimiz sığınmayalım. Demokratik, güzel şeffaf adil bir seçim oldu  kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz desinler.