IYAŞ Park AVM yanındaki Belediyeye ait benzinliğin mecliste oybirliği ile yeşil alan ilan edilmesinin ardından, Belediye Başkanı Günaydın, toplam yüksekliği 26 metre olacak alt tabanı köfke, üst kısımları ise ahşaba işlenen gül motiflerinden oluşan saat kulesinin bu yeşil alana taşınacağını açıkladı.

Yenisi yapıldıktan sonra nasıl değerlendirileceği merak edilen Otogar'ın imarda yeşil alan olarak tescilleneceğini açıklayan Günaydın, yeşil alanın altında ise 2 katlı otopark yapılacağını, IYAŞ'ın park olarakkullandığı alan için düşünülen park projesine yanındaki benzinliğin de ilave edildiğini söyledi. Şehir süsleme sanatı çalışmaları kapsamında
toplam yüksekliği 26 metre olacak alt tabanı köfke, üst kısımları ise ahşaba işlenen gül motiflerinden oluşan saat kulesinin, Özkanlar Kavşağı'ndan alınarak IYAŞ'ın park olarak kullandığı alanın yeşil alana çevrilerek buraya monte edileceğini ifade eden Günaydın, "Saat kulesine, her bakıldığında Isparta’yı anımsatacak. Uzun yıllar dayanacak. Saat kulesinin ahşap kısmında Isparta’yı simgeleyen gül motifleri kullanılacak. 14 aydan bu yana saat kulesinin yapımı için çalıştıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, özel açıklamalarda bulundu.  

Otogar'ın tamamı, aradaki yol da birleşerek yeşil alan olacağını belirten Günaydın "Altına minimum 2 kat otopark yapıyoruz. Üstüne 3 metre toprak sereceğiz, çınar ağaçları dikeceğiz. Bunu da 25 bin m2'lik parka ilave edebilirsiniz. Mülkiyeti belediyeye ait olan benzinliği de kaldırıyoruz. O benzinliğin bütün gelirleri belediyemize ait. Biz Isparta için paradan bile vazgeçiyoruz. Her şey daha yaşanılabilir bir Isparta için. Bahsettiğimiz projenin gerçekleşmesi halinde Şehrimizin en yeşil bölgesi olacak. Başlı başına bir kompozisyon proje.
 
Burası Venedik'ten de Roma'dan da güzel olacak. 2 yıldır otopark için uğraşıyoruz. Hala eleştiriyorlar. Otopark medeniyettir" dedi. Ahşap Ağaç Oymacılığı Merkezi'nin 7 yıl önce kurulduğunu ve çalışmalarda en üst noktalara ulaştığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, merkezin bugüne kadar Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi kapı ve pencerelerini, Gökkubbe Fuar Merkezi'nin ana giriş kapısının yapımını da gerçekleştirdiğini hatırlattı. Son olarak yapılan saat kulesinin yeni yere taşındığında üst kısımlarının ahşaba işlenen gül motiflerinden oluşacağını ifade eden Günaydın, Saat kulesine her bakıldığında Isparta’yı anımsatacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.