Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesiyle yemekhane, güvenlik, temizlik ve tıbbı sekreterlik hizmetlerini kapsayan taşeron işçi modelinde de değişiklik olacak. Personel alımını TEPE Holding yapacak. Yeterliliği olmayanlar elenecek. İstildam tıbbi sekterelikte azalacak, temizlik ve yemekhanede artacak.

AKFEN Holding'in kamu-özel ortaklığı modeli ile inşa ettiği Isparta Şehir Hastanesi, yılbaşına doğru hizmete girecek. 760 yataklı modern hastanenin hizmete girmesiyle Isparta Devlet Hastanesi, Gülkent Devlet Hastanesi ile Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi kapatılıp, yeni hastaneye taşınacak. Sağlık Bakanlığı'na geçen Askeri Hastanesi'nin ise butik hastane niteliğinde hizmet vermeye devam etmesi planlanıyor.

Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesiyle sağlık sisteminde halen devam eden taşeronluk modelinde de değişiklik olacak. AKFEN Holding, hastanenin taşeron personel alım işini TEPE Holding'e verdi. Tıbbi sekreterlik, güvenlik, temizlik, yemekhane gibi teşeron sistemi personel TEPE Holding bünyesinde çalışacak. Mevcut hastanelerde çalışan sisteme gire tıbbi sekretelikte istihdam azalması, yemekhane ve temizlikte artışı olacağı öğrenildi. 220 olan tıbbi sekreter sayısının yeni hastanede 80'e düşeceği öğrenilirken, temizlik ve yemekhanede ilave personel alınacağı bildirildi. 

TEPE Holding, taşeron çalıştırma yetkisi doğrultusunda mevcut personele dün yeterlilik sınavı yaptı. Yeterlilik sınavını geçen işçiler, İş-Kur üzerinden işe alınacak. Yeterlilik sınavını geçemeyenler ise elenecek.