SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Üniversite için hazırladıkları ‘Bisiklet Yolu’ projesinin Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandığını belirterek, “1 -2 yıl içinde projemizi tamamlayarak uygulamaya koyacağız”  dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması’ projesiyle öğrencilere verilecek bisikletlerin dağıtımı için geçtiğimiz gün Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılarak bir konuşma yaptı.

ÇARIKÇI; “ÜNİVERSİTEMİZE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ BAKANLIKTAN ONAYLANDI”

Toplam 626 Bisikletten 500’ünün Süleyman Demirel Üniversitesi’ne verildiği ve Vali Şehmus Günaydın, Ş. Karaağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük’ün de katıldığı törende konuşan Rektör Çarıkçı öğrencilere müjde verdi. Çarıkçı konuşmasında; “Bisiklete binmek sağlıklı yaşam vesilesi olduğu kadar aynı zamanda bir kültürdür. Bir medeniyettir. Ben buradan üniversitemize verilen bisikletlerin nasıl kullanılacağını öğrencilerimize söylemek istiyorum. Değerli öğrencilerimiz bu 500 bisikleti üniversitemiz kampüsü dahilinde ve ilçe Meslek Yüksek Okulları dahilinde kullanabileceksiniz.

Siz değerli öğrencilerime buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Üniversitemiz için hazırlamış olduğumuz ‘Bisiklet Yolu’ projemiz bugün itibariyle Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Sanıyorum ki, bir – iki yıl içerisinde üniversite kampüsümüzün tamamında uygulamaya geçireceğimiz bu projemizle öğrencilerimiz üniversite içerisinde rahatlıkla bisikletlerine binebilecekler” dedi.