Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokent merkezinde faaliyet gösteren firma katran mucizesini insanlıkla buluşturmak için 6 yıldır akademik çalışmalar yürütüyor. 
Isparta’nın tek inovatif girişimci ödülü olan Eğitimci-Akademisyen Süleyman Yeşilyurt, mucizevi faydaları olan katranı yeniden keşfetti. 
PROJE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜ KAZANDI
Katranla Gelen Sağlık Projesi ile KOSGEB 5. Kobi ve Girişimcilik ödülü sahibi olan Eğitimci-Akademisyen Süleyman Yeşilyurt, ödülünü Eski Başbakan Binali Yıldırım’dan almıştı. 
Türkiye’de katran üzerinde akademik çalışma yapan tek akademisyen olan Süleyman Yeşilyurt, amacının şifa kaynağı katranın modern tıp ile birlikte yeniden kullanımı yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.
KATRAN MUCİZESİ YENİDEN KEŞFEDİLDİ
Katranın binlerce yıl önce atalarımız tarafından şifa olarak kullanıldığına dikkat çeken Süleyman Yeşilyurt; “Katranın doğallığı ile yeniden insanlığa şifa sunmasını sağlamak istiyoruz. Yörüklerin ve Türkmenlerin bugün hala Anadolu’da köylerde bu maddeyi kullandığı ve gündelik yaşamlarının bir parçası olduğunu biliyoruz. Doğru bir forma getirilerek kullanıldığında tüm deri rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Yapmış olduğumuz bilimsel araştırmalar sonucunda Avrupa’da katran araştırma merkezleri olduğunu öğrendik. Binlerce yıl öncesinde atalarımızın kullandığı katranı neden yeni nesil kullanmasın diye yola çıktık. Günümüzde modern tıp ile birlikte alternatif tıp olarak doğal bitkisel ilaçların kullanımı yaygınlaşmış durumda. Bu kapsamda katranın mucizesini yeniden keşfetmek istiyoruz. Ve bu alanda araştırmalarımızı yoğunlaştırarak ortaya farklı ürünler çıkarttık. Bu ürünlerin testlerini uluslararası akreditasyonu olan laboratuvarlardan aldık. Test sonuçlarını kongrelerde yayınladık” dedi.
DOĞAL YAŞAM İÇİN DOĞAL ÜRÜNLER
Doğal yaşamın önemine dikkat çeken Süleyman Yeşilyurt; “21’inci yüzyılda modern yaşamın hayatımıza kattığı kolaylıklar tartışılamayacak kadar çoktur. Yaşam koşullarımızın bu yeniçağ ile birlikte değiştiği şüphe götürmez bir gerçektir. Ancak insanlık artık doğal bir yaşam biçimini arzuluyor. Yediğimiz, giydiğimiz başta olmak üzere her şeyimiz farklı bileşenlerden meydana gelen kimyasal ürünlerle dolmuş durumda. Buna bağlı olarak birçok rahatsızlık insanlığı ruhsal ve bedensel sıkıntıya sokmaktadır. Onun için bugün insanlar daha doğal bir yaşamı arzuluyorlar. Yavaş şehirler, mutlu şehirler oluşturmak için çaba sarf ediyorlar.  Bu kapsamda binlerce yıl önce şifa kaynağı olarak kullanılan doğal katranı bugün neden kullanmayalım dedik. Firma olarak bu doğrultuda sağlıklı doğal yaşama ulaşmak amacıyla tamamen doğal hijyen ürünlerle doğal yaşamın bir üyesi olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.” dedi.