Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata vedasının 78’inci yıldönümünde işte böyle dedi: ''En büyük yol göstericimiz bilim ve fendir''

''Varlığını Türk varlığına armağan eden, bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımızı, özgürlüklerimizi, Cumhuriyeti bizlere armağan eden, devletimizin kurucusu, Atatürk’ün dünyaya gözlerini kapadığı gündeyiz. Çok sevdiği ve gelişmesi için ömrü boyunca çaba sarf ettiği güzel Türkçemizle bile, O’na olan özlemimizi, minnettarlığımızı ve teşekkürlerimizi anlatabilecek sözcük bulmak zor. Bizlere bilimin ve aydınlığın yolunu gösteren, çağdaş uygarlık yolunda yürümeyi öğreten O’dur. Kadınlarımızın okuyup yazmalarını sağlayan, seçme ve seçilme hakkını tanıyan, toplumda erkeklerle eşit bireyler olduklarını gösteren O’dur. Liderlik ettiği Türk Milleti’nin, emperyalizme karşı verdiği büyük vatan savunması ve savaşı ile, dünya milletlerine örnek olmasını sağlayan O dur. Anadolu’da yaktığı bağımsızlık meşalesi ile adeta dünyayı aydınlatan, diğer milletleri de özgürleştiren büyük adamdır O.

Isparta Barosu olarak; birinci vazifemizin Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu biliyoruz. Savunma mesleğinin ustası olan biz Isparta Barosu Avukatları, her zaman olduğu gibi, emanetini savunmaya ve korumaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olsun diye, gerekirse canımızı vermekten asla çekinmeyecek ve bir an bile tereddüt etmeyeceğiz. İfade ettiği üzere en büyük yol göstericimiz bilim ve fendir.

Diyorsun ki: “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” Bizler seni tanımakla onur duyduk ve bu gücü kendimizde bulduk. Şimdi evlatlarımıza da seni anlatıyoruz. Onlar da seni tanıdıkça, ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için bu kuvveti kendilerinde bulacaklar ve ülkemizi hedef gösterdiğin muasır medeniyetler seviyesine, hatta daha da ileriye götüreceklerdir. 

Her 10 Kasım’da daha da büyüyen bir sevgiyle kalplerimizde yaşıyorsun. Yazdığın Gençliğe hitaben ve verdiğin öğütlerinin ne kadar doğru olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Ancak Gençliğe hitabende belirttiğin üzere “Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Türk gençliği bu sözünde olduğu gibi,15 Temmuz 2016 da İstikbaline ve Cumhuriyetine yönelik saldırılara en iyi cevabı vermiştir.

10 Kasım belki Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği gündür, ancak fikirleri ölümsüzdür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte bugünlere ulaşmamızı sağlayan öncesinde ve sonrasında tüm Ecdadımızı da bu vesile ile anıyor ruhları şad olsun diyor gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği üzere her zaman Muhtaç olduğumuz kudret Damarlarımızda ki asil kanda mevcuttur. Ruhu Şad, mekânı cennet olsun.''