Isparta Belediyesi, eski Burdur Yolu üzerinde Hayvan Barınağı kurma çalışmalarına devam ediyor.
Hayvan Barınağının yapılacağı alandaki altyapı çalışmalarını tamamlayan Isparta Belediyesi binaların yapım çalışmalarını ise tüm hızıyla sürdürüyor. 
Bu kapsamda binaların kaba inşaatları tamamlanırken, dış cepheleri ise doğaya uygun olarak ahşap ve köfke taşlarıyla kaplanacak.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hayvan barınağı alanında incelemelerde bulundu. Isparta’ya hayvan barınağı kazandırabilmek amacıyla uzun bir süredir çalışma içerisinde olduklarını, yer temini ile birlikte inşaat yapımlarına hız verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, adeta bir şehir kurduklarını aktardı.
Başkan Günaydın, kedi ve köpek evlerinin bulunduğu hayvan barınağında, kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yapıldığını dile getirdi.
Başkan Günaydın, köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarında bulunacağını, bakımı tamamlanan hayvanların buralarda da yer alacağını belirtti.

Kaba inşaatın tamamlandığı hayvan barınağında, ince işçiliğe ve çevre düzenlemelerine geçileceğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Hayvan barınağı doğal ortam ve yapı tarzıyla Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Yine hayvan barınağının giriş bölümünde yer alan boş arazi üzerine de aileler ve özellikle çocukların güzel vakit geçirebilmeleri için düzenlemeler gerçekleştirileceğinden bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Giriş bölümüne süs havuzları, kafeterya, oyun alanları yapacağız. Çocuklarımız ve aileleri hem buralarda güzel vakit geçirecek, doğa ve hayvanlarla iç içe olabilecekler. Yapılarımızın dış cephelerinde doğaya uygun ağaç kaplamalar ile köfke taş işçiliği uygulanacak. Yine bölgede ahşaptan pergolalar ve çardaklarda olacak” görüşlerinde bulundu.

Hayvan severleri, barınağa ilgi göstermelerini ve ilgilenmelerini istediklerini kaydeden Başkan Günaydın, hayvan sevgisi olmayanın, insan sevgisi olmayacağından bahsetti. Her yapıda kalite ve sağlamlığı ön planda tuttukları gibi aynı konunun hayvan barınağı içinde geçerli olduğunu dile getiren Günaydın, 49 dönümlük orman içerisine böyle bir barınağın kazandırıldığını anlattı. Günaydın, “Hayvan barınağımız şimdiden hayvanseverlerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.