İşadamı Hüseyin Uçman, MHP, Milletvekili A. adayı olduğu dönemde muhtarlara verdiği sözü unutmayarak, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtarları ziyaret etti

MHP’nin eski ve mevcut yönetiminden isimlerle Isparta Muhtarlar Derneği yönetimini ziyaret eden Hüseyin Uçman, muhtarların gününü kutladı. Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül tarafından karşılanan Uçman, 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız olmasında muhtarların oynadığı önemli role değindi.

MİLLİ BİLİNCİN OLUŞMASINDA ROLÜNÜZ BÜYÜK

Tüm muhtarların 19 Ekim Muhtar Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Uçman, şunları söyledi: “Her bir köy ve mahalle muhtarımıza görevlerinde muvaffak olmalarını Cenab-ı Allah’tan dilerim. Hatırlatmak isterim ki, muhtarlık, bizde yerel yönetimimizde Kadılık gibi önemli bir makamın günümüzdeki kısmî takipçisidir. Bilindiği üzere şehirlerimizin güvenliğinden ve adaletinden sorumlu kadılığın tasfiyesinin ardından Cumhuriyet dönemi muhtarları, yerel yönetimlerde doğan boşluğun temini için oluşturulmuş, kutsal bir vazifenin sorumlusudurlar. Aziz vatandaşlarımız, merkezi idarenin gölgesinden uzak ve devletin elinin uzanmadığı yerlerde ikâmet ederken, devlet onlara kıymetli muhtarlarımız vasıtasıyla uzanabilmektedir.

Muhtarlarımız, bulundukları makam hasebiyle asırlardan bu yana yaşadığımız coğrafyada adaletin, hoşgörünün ve cihan mefkûresinin idarî alandaki vücut bulmuş hali devletimizin, köylerdeki ve mahallelerdeki temsilcisidirler. Bugün, devletimizin ve milletimizin zor bir süreçten geçtiği hepimizin malûmudur ve bu konuda muhakkak ki, muhtarlarımıza da çok önemli vazifeler düşmektedir. Devlet adı verdiğimiz organizasyonun vatandaşlarımıza uzanan eli muhtarlar, Irak’ta, Suriye’de, Cizre’de, Gabar’da ve hainliğin peyda olduğu her yerde, IŞİD’e, PKK’ya ve FETÖ Terör Örgütüne karşı verilen haklı mücadelemizi, milletimize izah etmek ve mücadelemizin gerekliliğini insanlarımıza belletmek durumundadırlar. Milli sorunlarımıza karşı hassasiyeti yüksek bir milli bilincin oluşmasında, elbette muhtarlarımızın da yüksek bir payı bulunmaktadır. 15 Temmuz günü, aziz milletimizin sergilediği birlik ve beraberlik ancak ve ancak yerel alandaki faaliyetlerle perçinlenecektir.

İdeolojik, mezhebe dayalı ayrılıklar bir kenara bırakılmalı, vatan ve millet etrafında toparlanabilecek menfaatlerimizle devletimizin müdafaasında muhtarlarımız, değerli milletimizin her bir ferdini, bu çağrıya ortak etmelidirler. Devlet yönetimimizde baştan aşağıya bürünülecek olan bu tavır, Selçuklu’dan Cumhuriyete kadar Anadolu’yu mesken tutmuş, Türklüğümüzü ilelebet payidar kılmaya yetecektir. Son olarak bir kez daha değer muhtarlarımızın gününü kutlar, içeride ve dışarıda ayrılıkçı terör örgütleriyle mücadele eden güvenlik görevlilerimize Cenab-ı Allah’ın yardımcı olmasını dilerim”

GÖNÜL’DEN UÇMAN’A TEŞEKKÜR

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül de, Uçman’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Geçen seçim döneminde her zaman muhtarlarla beraber olacağını belirten ve bu sözünde duran Hüseyin Uçman kardeşimize teşekkür ediyoruz” dedi.