14 Haziran 2016 Salı günü; saat 15: 00’te görevine başlayan Vali Günaydın’ın, en kapsamlı Kamu Yönetimi Zirvesi’nde verdiği 3 emri Akdeniz açıklıyor.

1- Vatandaş, size ulaşamayıp bana kadar geliyorsa burada bir sorun var demektir. İşinizin başında olacak; vatandaş ile yakın diyalog kuracaksınız

2- Hangi kurum/ kuruluşu temsil ediyorsanız; tahsis edilen ödenekleri son kuruşuna değin kullanacaksınız

3- Ödenek, geri gitmeyecek. Esnaf ve Sanatkâr para kazanacak. Dolayısıyla Isparta Ekonomisi canlanacak. 

4- Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/ Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile mücadele etkin şekilde devam edecek.

İLK YÖNETİM ŞİFRELERİ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile mücadele bağlamında önemli kararlara imza atan Vali Şehmus Günaydın, hayatın normale dönüş sürecinde ''Yönetim Tarzı''nda ilk şifreleri vermeye başladı. Günaydın, Kamu Yönetimi Zirvesi’nde 4 ana başlık çerçevesinde çalışma rotası çizdi. 

» Resmî Gazete’nin 1 Haziran 2016 Çarşamba gün ve 29729 sayılı baskısında yayımlanan Kararname ile Isparta’ya atanan

» 14 Haziran 2016 Salı; saat: 15: 00’te göreve başlayan Vali Şehmus Günaydın en kapsamlı Kamu Yönetimi Zirvesi’ni gerçekleştirdi. Kurum ve kuruluş üst düzey yöneticilerine 4 ana başlıkta çalışma rotası çizdi. 

İLK TALİMATLAR

Isparta’da göreve başladıktan kısa süre sonra 15 Temmuz terörist darbe girişimi ile karşılaşan ve sonrasında ülke genelinde topyekun başlatılan FETÖ ile etkin mücadele sürecini yöneten Vali Şehmus Günaydın’ın yönetim tarzı ve hizmet prensipleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Vali Günaydın, kamu, kurum ve kuruluş müdürleri ile gerçekleştirdiği ilk toplantıda önemli mesajlar verdi: Vatandaş size ulaşamayıp bana kadar geliyorsa burada bir sorun vardır. İşinizin başında olacaksınız, vatandaşla yakın diyalog kuracaksınız. Kuruma tahsis edilen ödenekler son kuruşuna kadar kullanılacak. Isparta esnafı para kazanacak, dolayısıyla ekonomi canlanacak.

Göreve başladıktan kısa süre sonra kendisini 15 Temmuz terörist darbe girişimi ve daha sonra alınan OHAL kararı ve FETÖ ile devletin etkin mücadele sürecinin içinde bulan Vali Şehmus Günaydın’ın yönetim tarzı ve hizmet prensiplerine ilişkin bilinmeyen yönleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 15 Temmuz darbe süreci ve sonrasında yaşanan olağanüstü gelişmelerden sonra hayatın normale dönmeye başlamasıyla Vali Günaydın da yönetim tarzına ilişkin prensiplerini ve ilkelerini ortaya koymaya başladı. Isparta’nın ilçe, kasaba ve köylerine ziyaretlerde bulunan Vali Günaydın, bu gezileri sayesinde sorunların yerinde tespiti ve çözümünü hedef alan bir yönetim anlayışını ortaya koyuyor. 

İLK KEZ MÜDÜRLERLE TOPLANTI YAPTI

Ancak Vali Günaydın’ın kamu yönetimindeki prensipleri ve ilkeleri geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirdiği kurum müdürleri toplantısında daha da belirginleşti. Isparta’daki tüm kamu, kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Vali Günaydın’ın, çok önemli mesajlar ve talimatlar verdiği öğrenildi.

FETÖ İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİLECEK

Kurum müdürlerine FETÖ ile mücadele konusunda taviz verilmemesini ve kurum içinde bir tek terör örgütü mensubunun barındırılmaması konusunda talimat veren Vali Günaydın’ın “eğer daha sonradan yapılan çalışmalar ve araştırmalarda bir tek FETÖ mensubu çıkarsa ve bu durum daha önceden bildirilmemiş olursa 2. FETÖ mensubu o kurumun müdürüdür” dediği ve sert bir uyarıda bulunduğu öğrenildi.

MÜDÜRLER İŞİNİN BAŞINDA OLACAK

Vali Şehmus Günaydın’ın kurum müdürlerinden halkla diyalog içinde bir yönetim tarzının benimsenmesi talimatını verdiği de öğrenildi. Vali Günaydın’ın müdürlere “bazı törenlerde ve etkinliklerde hepinizi görüyorum. Zaten biz o törene gidiyoruz. Sizin gitmenize ne gerek var. İşinizin başında olacaksınız. Zaman zaman kontrol ettireceğim. Kurumunun başında, odasında olmayan müdür görmek istemiyorum. Vatandaş sizi bulamıyor ya da görüşemiyor bana kadar geliyor. Vatandaş bana kadar geliyorsa burada bir sorun vardır. Vatandaşla yakın diyalog içerisinde olacaksınız” diye talimat verdiği bildirildi.

ÖDENEKLER GERİ GİTMESİN

Vali Günaydın’ın kurum hizmetleri için tahsis edilen ödeneklerin kuruşuna kadar kullanılması konusunda da müdürleri uyardığı öğrenildi. Günaydın’ın “bu ödenekler Isparta esnafı için geliyor. Ödeneklerle ne yapılması gerekiyorsa, hangi iş yapılacaksa yaptırılsın. Bu sayede ekonomi canlanacaktır. Kullanılmayan ödenek görmek istemiyorum” dediği edinilen bilgiler arasında.

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN ÖZGEÇMİŞ:

Isparta Valisi Şehmus Günaydın 1966 yılında Batman'da doğdu. İlköğretim ve lise tahsilini Batman'da yapmıştır. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır. Hatay Kaymakam adaylığı, Yeşilova, Ulukışla Kaymakam Vekillikleri, Sulakyurt, Gürgentepe Kaymakamlıkları, Bitlis ve Şanlıurfa Vali Yardımcılıkları; Alaçam, Yatağan Kaymakamlıkları ve Aydın Vali Yardımcılığı; Urla Kaymakamlığı yapmıştır. 23 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Kastamonu valiliğine atanmıştır. 2016 yılına kadar Kastamonu'da görev yapan Günaydın, 30 Mayıs 2016 tarihli kararname ile Isparta valisi olmuştur.