Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta için bir şans olduğunu belirten Eroğlu, “Değerli kardeşim Şükrü Başkanımızın büyük projeleri var. Kendisi vizyon sahibi, güzel hizmetler yapıyor, gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere şehre gelen Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ziyaretine AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin ve partililer de eşlik etti. Ziyarette Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şehre yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verirken, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Veysel Eroğlu’nun bakanlık döneminde Isparta’ya yaptığı hizmetlerin herkesin aklında olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Bakanlığınız döneminde şehrimize çok sık gelerek 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda güzel hizmetleri duyurmuştunuz. Memleketimiz ve ülkemizin her yerine çok güzel hizmetler yaptınız. Allah razı olsun. Halen daha vefakar ve gönülden olan çalışmalarınızın devam ettiğini görüyoruz. İllerimizi geziyorsunuz, bize de geldiniz. Bu ziyaretten son derece memnun olduk. Sizlerle birlikte aynı davanın peşindeyiz. Biz de Isparta’mıza ve ülkemize en güzel kazanımları sağlamak için arkadaşlarımızla birlikte bir ekip olarak çok güzel çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Afyonkarahisar’da Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu ziyaret ettiğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ziyarette sıvı atık arıtma tesisinin geliştirilmesiyle alakalı kendisinden çok değerli bilgiler aldığını kaydetti. Başkan Başdeğirmen, “Yazdığınız 2 kitabı vermiştiniz, o kitabı arkadaşlarımızla paylaşarak, onlardan güzel bilgiler aldık. Çok şükür bize vermiş olduğunuz bilgiler dahilinde tesisimizi geliştirdik. Artık orada önceki kokulardan eser kalmadı. Bardak ve musluktan akan su gibi parlak bir şekilde atık suyumuzu arıtıyoruz. Sizin önderliğinizde, bize vermiş olduğunuz fikirlerle orayı çalıştırdık. Önümüzdeki sene bir üst seviyesini yapmak için sizin bilgilerinizden istifade etmek isteriz. Bu konularda ülkemizin birçok yerinde katkılarınız oldu. Barajlar, göletler ve sulama kanalları gibi çok güzel hizmetler verdiniz. Bu katkılarınızla şehrimiz bir meyve bahçesi oldu. Meyvenin her türlüsünü üretebilen bir şehir olduk. Bundan da önemli bir gelir elde ediyoruz. Hem ülkemizin ihtiyacını karşılıyoruz hem başka ülkelere ihracat yapıyoruz hem de kendi şehrimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada sizin emeğinizin çok olduğunu belirtmek isterim. Bundan sonra da sizlerle beraber 2023 hedefimizi en güzel şekilde sonuçlandırdıktan sonra daha güzel hizmetleri yapmak istiyoruz. Allah hepimize yardımcı olsun. Emekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ‘değerli kardeşim’ olarak bahsettiği Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta için bir şans olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen ile defalarca görüştüğünü ifade eden Eroğlu, “Başkanımızın büyük projeleri var. Kendisi vizyon sahibi, gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Pandemi sürecinin hareket kısıtlılığına neden olduğunu kaydeden Eroğlu, bu süreçte ziyaretlerde bulunamadıklarını ifade etti. Isparta’ya ziyaret sözü olduğunu belirten Veysel Eroğlu, “Isparta’ya 4G diyorum. Göller diyarı, güller diyarı, göletler, barajlar diyarı ve gönüller diyarı. Gönüller diyarı Isparta’da bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Verimli çalışmayan bir atık su arıtma tesisi vardı. Başkanımız azimle o tesisi çalıştırdı. Çok duygulandım ve gurur duydum. Ben Isparta’nın bir neferiyim her zaman emrinizdeyim. Isparta benim gönül şehrim. En büyük yatırımları Isparta’ya yaptık. Burada 144 dere, 21 baraj, 7 göleti bitirdik. 30’un üstünde yapacağız diye söz vermiştim. Şuanda 9 tanesi de bitmek üzere. Onları da takip edeceğim. Bu baraj ve göletlerle Isparta bir rekora imza atıyor. Sulamalarla ilgili de burada önemli katkı sağlandı. Burada meyvecilik gelişti. Isparta’dan dünyaya meyve ihracatı yapıyoruz, Türkiye’nin her yerine de gidiyor. Bu bakımdan gurur duyduk” şeklinde konuştu.

Eğirdir Gölü’nden su alınmasının ciddi elektrik maliyeti olması nedeniyle Darıderesi-1 projesini yaptıklarına değinen Veysel Eroğlu, Darıderesi-2’nin de temelini attıklarını ve projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Eroğlu, “Burada daha temiz ve enerji sarfiyatı olmadan su temini edilmiş olacak. 144 dereyi ıslah ettik. Daha da vardır mutlaka. Yeni projeler için de birlikte çalışmaya her zaman hazırım. Burası gönül şehrimiz. Benim bakanlık dönemimde Isparta’ya 5 milyar liradan fazla yatırım yapıldı. 422 bin 845 dekar araziyi sulamaya açtık. Bunun çok büyük faydası oldu. Çiftimize her yıl ilave 634 milyon lira cebine para giriyor. Meyveciliğin gelişmesinde sulamanın rolü var. Ağaçlandırma, ormancılık, bal ormanları konusunda belki ilkleri burada başardık. Isparta’da orman köylüleri çok fazla. Onlara ormanlık alanları kura çekimiyle tahsis ettik. 3 yılı bakımı, masrafları devlete ait, geliri 49 yıl orman köylüsüne ait olmak üzere ceviz gibi gelir getirici türleri yetiştirmelerini sağladık. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçmiş olduk” ifadelerinde kullandı.

Yeni projeler konusunda göreve hazır olduğunu söyleyen Veysel Eroğlu, lavanta balı üretimi konusunda Isparta’dan çok talep olduğuna değindi. Eroğlu, “Burada çok sayıda bal ormanı kurduk. Ülkemizde 500’den fazla bal ormanı kurduk. Bal üretiminde Çin’den sonra ikinci sıraya geldik. Lavanta balını da dünyaya ihraç edelim. Bal konusunda bir marka oluşturmalıyız. Marka oluşturursak güven daha fazla olur. Isparta çok güzel, ekonomik olarak daha da gelişebilir” dedi.

Isparta’da kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı Isparta’da kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı

Ziyaret Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na hediye takdimi ile sona erdi.