Kış soğuklarının kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde deri sağlığımızı ve güzelliğimizi korumak için bizlere önemli görevler düştüğünü hatırlatan VB Klinik Yönetici Hekimi Prof.Dr Vahide Baysal Akkaya, deriyi kış döneminde olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden kirli, soğuk ve kuru havanın sebep olduğu sorunların çözümü için cilde nasıl bir bakım yapılması gerektiği hakkında önemli bilgiler verdi.

Prof. Baysal Akkaya ‘’  Öncelikle deri yaşlanmasında önemli rol oynayan güneş ışınlarının derimizde bütün yaz boyunca oluşturduğu hasarları onarmamız gerekiyor. Biliyoruz ki güneş ışınları ince ve derin kırışıklıklar, lekelenme, kollajen ve elastin dokunun hasarı, sarımsı renk değişikliği, deri kuruluğu, deride kabalaşma gibi yaşlanma belirtilerine yol açıyor. Oluşan bu hasarları onarmak için kişinin kendi kanından hazırlanan, büyüme faktörleri ve kök hücreler içeren saçlı deri ve yüze yapılan prp uygulamaları, derinin nemini artıran, lekeleri azaltan hyaluronik asit, vitamin, mineral, amino asit veya leke karşıtı maddeler içeren mezoterapi uygulamaları, somon DNA aşısı, dermapen, altın iğneli radyo frekans uygulamaları, kimyasal ve enzimatik peelingler yapılabilir. Bu uygulamalar ile deride canlanma, parlaklık, lekelerde azalma, derinin nemini kazanması, deri gözeneklerinin sıkılaşması, siyah noktaların kaybolması, deri elastikiyetinin artması sağlanabilir. Böylece derimiz kışın maruz kalacağımız soğuk, kuru ve kirli havaya karşı güçlenmiş, hazırlanmış olur.’’dedi.

Ayrıca güneş ışınlarının deri kanserlerinin oluşmasında da önemli rol oynadığını belirten Akkaya,’’Dermatolog tarafından yapılan düzenli deri muayeneleri ile deri kanserleri erken evrede yakalanır ve kolayca tedavi edilebilir ‘’ diyerek önemli bir uyarıda da bulundu. Elif AKGÜL