Isparta Yenişarbademli’de 8-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 6. Uluslar arası Yenişarbademli Sanat Çalıştayı çerçevesinde yapılan resimler  Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sergilenerek sanatseverlerle buluştu.
Küratörlüğünü bu yıl yine Şarkikaraağaç Çiçekpınarlı Dr.Melek Günbey Güler yaptığı çalıştayda oluşturulan eserler büyük beğeni gördü.
Gerçekleşen festivaller nedeniyle 6 yıllık süreçte 50’den fazla ülke sanatçısı Yenişarbademli’de ağırlandı.
Bu yıl ki çalıştaya İtalya,Filistin,Ürdün,Fransa,Makedonya,Arnavutluk,Azerbaycan,Birleşik Arap Emirlikleri,Mısır,KKTC,Kosova yanı sıra ülkemizin değişik şehirlerinden 23 sanatçı katıldı.
Çalıştay sonrası ülkelerine dönmek üzere Antalya’ya giden  sanatçılar Antalya Kültür Sanat Vakfı Müzesi’nde ANDY WARHOL sergisine davet edildiler.
Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde 3 Ekim’de açılan sergi, 14 ekim tarihine kadar sanatseverler tarafından gezilebilir.
Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem,Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy,Kepez Belediye Kültür Müdürü Erdem Çelik,Dr. Melek Günbey Güler  ve  Antalya’da Anadolu hemşeri dernekler Platform Başkanı aynı zamanda Ispartalılar Derneği Başkanı Deniz Akgün tarafından açılışı yapılan sergiye çok  sayıda sanatçı ve sanatsever konuk katıldı.
Açılışta ilk konuşmayı gerçekleştiren Küratör Dr. Melek Günbey‘’Ülke tarihimize kara bir gün olarak geçen 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle 8-16 Temmuz tarihleri arasında yaptığımız  çalıştay ve sonrasında gerçekleşecek olan festival ve sergimiz iptal edildi.
Bu nedenle gecikmeli olarak sergimizi sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz.Çalıştayımıza katılan yabancı sanatçı arkadaşlarımız hadise sırasında gayet soğukkanlılıkla yanımızda bulundular.
O kötü süreçte bizim ve  demokrasinin yanında oldular.Sanatçı arkadaşlarımız sergilememizdeki bu gecikmeden dolayı bugün aramızda bulunamadılar.Süreç içerisinde sanatçı  arkadaşlarımızın gösterdikleri anlayış ve destekten dolayı önümüzdeki yıl ki çalıştayımıza kendilerini tekrar davet etmeyi düşünüyoruz .

Yenişarbademli Belediye Başkanımız Mustafa Erdem’e sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı tüm katılımcı sanatçılar adına teşekkür ediyorum.Ayrıca nazik ve misafirperver tutumundan dolayı eşi Gülsüm Erdem’e ,tüm Yenişarbademliler’e ,sanatçı arkadaşlarımıza ve sergilerimizi yapmak üzere bize destek olan Kepez Belediyesi’ne,Kültür Müdürümüze ve sergimizin açılışında bulunan sanatseverler’e çok teşekkür ediyorum.’’ açıklamasında bulunan çalıştay küratörü Melek Günbey’in ardından ,Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ise’’Bu yıl 6.düzenlenen  Yenişarbademli Uluslararası Resim Çalıştayı’nın Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sergilenmesinden dolayı Kepez Belediyesi olarak çok mutlu olduk,çok teşekkür ederiz.Sanatçılarımıza ve Belediye Başkanı Sayın Erdem’e bir kez daha teşekkür ediyoruz.Dünyaca bilinen ünlü ressamları ülkemize getiren çalıştaya öncülük eden küratörümüz Dr. Günbey Gülere de ayrıca teşekkür ederiz.Resim sergimizin yoğun bir ilgiyle izleneceğine inanıyoruz’ dedi.
 
12 ülke katılımı  ve 23 sanatçı tarafından oluşan eserlerin sergilendiği sergide Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem’de yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: ‘Bu yıl 6. sını tertip etmiş olduğumuz çalıştayımızı sayın küratörümüz Melek Günbey Güler tarafından  organize edilmiştir.Sanata ve sanatçıya vermiş olduğumuz desteği bugün burada sergilemiş oluyoruz.Bu nedenle Kültür Merkezi’nin kapılarını bize açan  Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanımız Sayın Hakan Tütüncü’ye vermiş oldukları destekten dolayı sanat ve sanatçılar adına da çok teşekkür ederiz.
 
Bu sergi sayesinde Yenişarbademli’nin yöre özellikleri ve güzelliklerini tanıtma fırsatı bulmuş olacağız.  Kepez Belediyesi yönetici ve personeline  ayrıca bize destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz’ dedi.Sanatseverler tarafından büyük ilgi ve beğeni gören sergi 11 gün boyunca gezilebilir.Elif AKGÜL