Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü İlkay Baydar, Yatırım Direktörü Serkan Kükrek ve Sistem İşletme Direktörü Mehmet Akif Şahin ile bir araya gelen TBMM Başkanvekili Bilgiç’e, Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’da eşlik etti. Yetkililerden son durum ile ilgili bilgi alan Bilgiç, toplantı sonrası basın açıklamasında bulundu.

IYAŞ’ta şeker gibi indirim IYAŞ’ta şeker gibi indirim

Bilgiç açıklamasında; ‘CK Akdeniz Dağıtımın Genel Müdürü ve ilgili arkadaşlarla yapmış olduğumuz toplantıda Isparta'daki elektrik hatlarındaki iyileştirme çalışmalarının aşamalarını değerlendirdik. Gelmiş olduğumuz noktada Isparta merkezde 91 kilometrelik yeraltı orta gerilim hatlarının % 96’sının yani 87.600 metresinin fiili olarak gerçekleştiğini ve yer altına alındı. Yine yer altı alçak gerilimdeki 136 kilometrelik hattın 119 kilometresinin tamamlanarak, yani % 87’si gerçekleştirildi. Fili gerçekleşmeyle yer altına alındığının tespitleri yapıldı. Aynı şekilde havai şebeke hatlarında da 63 kilometrenin 31.50 kilometresi ki, konuştuklarımızın hepsi Isparta merkez içindir, % 50 itibariyle gerçekleştiği, yine beton köşe trafo işte armatür, sodyum armatür gibi diğer alanlarda da bu gerçekleşmelerin hepsinin % 80 seviyelerine gelmiştir’ dedi.

Bilgiç konuşmasında; ‘ Isparta il merkezindeki bütün bu çalışmalar en geç Kasım ayına da bunların tamamlanması belki o tarihe bile kalmayacak ve ondan sonra da kademeli olarak yeni hatlar devreye alınmaya başlanacak. Bu süreçte de vatandaşlarımız bilgilendirerek yeni hatlar kademe olarak devreye alındığında da kısmi tabii ki elektrik kesintileri yapılmak zorunda kalacak.


Zaruri hat devreye alınmasıyla beraber ama inşallah artık bir daha bu sorun yaşanmayacak.

Orta gerilim bu çalışmalar bittiğinde orta gerilim şebekesinin % 85’i Isparta merkezde yer altına alınmış olacak.

Alçak gerilimde de % 56’sı yine yer altına Isparta merkezde alınmış olacak.

Onun dışında zaruri olarak, zorunlu olarak yani sokakları vesaire el vermemesinden kaynaklı olarak yeraltı çalışmasının yapılamadığı bütün hatlardaki kabloların tamamı da izolasyonlu kablolarla değişimi yapılıyor.

Totelde baktığınızda da Isparta için firmanın 2.4 milyarlık bir yatırımı programladığını görüyoruz.

Bütün bu çalışmaları tamamladıktan sonra kırsaldaki zaten sıkıntıları olan hatların hepsinde gerekli çalışmalar yapıldı.  Direklerimiz her geçen gün yenileniyor. Önümüzdeki süreçte de hemen tabii ki aksama gibi kesintiye uğramadan çalışmalar devam ederek kırsaldaki hatların hem yer altına alınması hem de izolasyonun kablolarıyla değiştirilme çalışmaları yapılarak böylece de işte yıllardır önce yapılmış olan bütün hatların tamamı yenilenmiş olacak. Bir daha da Isparta olarak böyle bir inşallah problemi yaşamamış olacağız. Bu çalışmaları beraber dinledik ki arkadaşlardan bilgi verdik. Kendilerine bizim birtakım süreç içerisindeki düşüncelerimizle kendileriyle paylaşarak onların da notlarını aldılar. Onların üzerinde de çalışmalarını sürdürecekler’ dedi.