Ispartada Seçimi Kim Alır?

Abone Ol

Bayram bitti.Yaz bitmek üzere… Ve sonbahar yaklaşıyor… Seçim de yaklaşıyor tabii… Mart/2014 Yerel Seçimlerinde,aday adayı olmak isteyenler,başlarını suyun yüzüne çıkarmaya başladılar.Ağustos sonunda,Yavru Muhalefetin Lideri sayın BAHÇELİ,Isparta’ya gelecekler. Isparta adayını açıklayıp açıklamayacağı merakla bekleniyor…Büyük bir olasılıkla,mevcut Başkanın ismini telaffuz edecek.Isparta kamuoyunun beklentisi de bu yönde. Eğer Lider,bu ismi telaffuz etmezse,başka bir isim üzerinde durulduğu yada,aday isminin şu anda açıklanmasının erken olacağı da düşünülebilir/yorumlanabilir.

                                                                         ***

İktidar Partisi için,sayın BAHÇELİ’nin telaffuz edeceği isim önemli.Niçin önemli,şunun için:Isparta’da Mart/2014 Yerel Seçimleri, “MUHAFAZAKAR DEMOKRATLARLA  “MİLLİYETÇİ DEMOKRATLAR” arasında geçecek…”MERKEZ SOL”, alacağı kadar oyu alacak,seçime iddialı girmeyecektir. “MERKEZ SAĞ” daki  toplumsal güçler ise,bir denge unsuru olarak,kilit rol oynayacak…Gelin,bu saptamamızı biraz açalım isterseniz:

Isparta’nın “MERKEZ SAĞ”ı,makro düzeydeki Merkez Sağ’dan farklı konumda.Muhafazakar Demokrat toplumsal güçlerin arasına karışsa da,o potada dönüşse de,belirli bir bölümü,doku uyuşmazlığı sendromuna tutuldukları için,askıda katı madde misali,”yüzer-gezer” konumuna ister istemez gelmişlerdir. DEMİREL’in işareti,bu kesimi ne denli etkileyebilir,bunu kestirmek oldukça zor.Ancak,birtakım tahminlerde bulunulabilinir.

Isparta artık, POST MODERN DEMİREL SONRASI SENDROMU’nu yaşadı ve aştı…Şimdi,bambaşka bir Isparta fotoğrafı var.Isparta’da kemikleşmiş bir “MERKEZ SAĞ” olgusundan söz edemeyiz.”KALE” söylemleri,zaman tünelinde kaldı.

                                                                         ***

İktidar Partisi,Isparta Adayını belirlerken,çok hassas davranacaktır.Adayını,adeta kuyumculardaki hassas terazide tartar gibi tartacaktır…Dünya Yağ Gülü’nün merkezi nasıl ki Isparta ise ve Gülcülük Sektöründe nasıl ki mevcut durum analizi yapıyor,sektörün güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditleri sıralayarak analiz ediyorsak,Yerel Yönetici adayını da,İktidar Partisi böyle tartacaktır,bundan hiç şüpheniz olmasın.Çünkü;İktidar Partisinin yerel aktörleri dahil,siyaset merkezi de böyle düşünmektedir…Hata yapmamak için,kılı kırk yarmakta…Böyle bir tutum ve davranış sergilenmesi,aslında iyiye ve de sağlıklı bir yapılanmaya gidişin işaretidir/göstergesidir…

                                                                ***

Kısaca,şöyle diyebiliriz: Mart/2014 Isparta Yerel Seçimlerinin kaderini,Isparta’nın “MERKEZ SAĞ” toplumsal güçleri belirleyecektir.Kuyumcu Dükkanındaki hassas terazinin dengesini klima bozabilir. Ama, “DOĞAL KLİMATOLOJİK DENGE”,bütün dış faktörleri nötralize etmeye yeterlidir…

Şimdilik bu kadar…Süreç,henüz başlamadı canım,siz de amma acelecisiniz…

Hoşça kalın…Sağlıcakla kalın…