GÜNCEL

İşte Türkiye'nin en gizemli yeri!

Abone Ol

Aziz Mercurius Yeraltı Şehri, kilisesi, toplu mezarı ve sürgü taşlarıyla turistlerin ilgisini çekiyor.   
Yeraltı şehrinin içten sürgülü, dışarıdan gelenlerin anlayamayacakları şekilde yontulmuş değirmen taşlarından yapılmış emniyet kapılarıyla dikkat çekiyor.   
Yedi katlı yeraltı şehrinin ilk üç katı turizme açık.  
En önemli özelliği  içindeki mezarlarla bir gizem taşımasıdır.  
Yeraltı şehri içerisinde bulunan mekanların birbirine bağlantısı dışında kapatılmış veya duvar ile örülmüş gezilemeyen çok sayıda bölümünün var olabileceğini gösteren kısımlar tespit edilmiştir.   
Kilisenin tabanında kaya oyma toplu mezar bulunuyor.  
Yeraltı şehrinde iç kısımlarına dar ve engebeli koridorla ulaşılmakta iç kısımlarda sığınıldığında kullanılan odalar ve su ihtiyacını karşılamak için açılmış, kayaya oyulmuş, görünen kısmı 8 metre derinliğinde olan kuyu yer alır.   
Bu yaşam alanında tuvalet, banyo, kiler ve toplam 40 oda ve havalandırma sistemleri de mevcut.   







Çek Cumhuriyeti'nin Brno kentindeki sıradışı mahzen mezar turistlerin büyük ilgisini çekiyor.
Sıra sıra yatan mumyaların arasında her gün temizlik yapan kadın çalışan ise ziyaretçiler tarafından soru yağmuruna tutuluyor.  
Ziyaretçilerin `bir kadın olarak yalnız başına mumyaların içinde çalışmaktan korkmuyor musun?`sorusunun kendisine sürekli sorulduğunu belirten temizlik işçisi `ilk başlarda korktuğunu şimdi ise alıştığını` söyledi.  
Brno Turizm Müdürlüğü websitesinin verdiği bilgiye göre Capuchin Kriptasının özel toprağı ve havalandırma sistemi mumyaların zarar görmeden açıkta sergilenmesine izin veriyor  
Çek arkeoloji uzmanları geçmişte 200 tane olan mumyalardan günümüze sadece 24 tanesinin ulaştığını belirtti.  
Avrupa`da 18 yüzyıla kadar keşişler ve yardımcıları öldüklerinde kiliselerin mahzenindeki özel kriptalara yani mahzen mezarlara gömülüyordu.  
Bu mezarların gizemi asırlardır çözülemedi