Isparta

Mimarsinan Caddesinde Gece-Gündüz Motorsiklet Rahatsızlığı !!!

Abone Ol

Isparta'da Cadde ve Sokaklardaki Aşırı Yüksek Egzoz Sesleri Vatandaşların Tepkisine Neden Oldu.

Egzoz seslerine denetim getirilmesini isteyen vatandaşlar yüksek cezaların getirilmesini istedi.

Tepkili vatandaşlar gündüzleri aşırı seslerle giden motorsikleri idare ettiklerini ama gece yarısı geç saatlerde aşırı sesle gidenlere gerekli cezaların verilmesini ve polis memurlarından bu kişilerin takibini ve gerekli işlemlerin yapılmasını isteyerek ricada bulundular.

Aşırı tepkili başka bir vatandaş ise gece yarısı nasıl uyandığımı bilemedim aşağı inseydim iyi şeyler olmayacaktı.Ortada polis yok diyen vatandaşlar gerekiyorsa vatandaş olarak motorsiklere gerekeni bizde yaparız dediler.

Geçmiş yıllarda Mimarsinan caddesinde sabit polis aracı olurdu.Özellikle Kafeler Caddesinden (1001 sokaktan) ters yöne çıkan motorsikletler gece 02.00-03.00 civarları son gaz geçiyorlar.Bizler o kişilere pek iyi şeyler söylemiyoruz,yakalasak zaten hiç iyi şeyler olmayacak dediler.

Öğrencilerin, bebeklerin ve yaşlıların egzoz seslerinden çok rahatsız olduğunu kaydeden vatandaşlar rahatsızlık verici nitelikteki egzoz seslerine ağır cezalar uygulanmasını istedi. Kendi Zevkleri İçin Çevreye Zarar Veriyorlar Motorun egzoza yansıyan seslerini susturmak için yapılan egzozlar otomobil kullanıcılar tarafından farklı amaçlarla kullanılınca tepkilere neden oldu. Trafikte gürültü kirliliğine neden olan egzoz seslerinin denetlenmesi istenildi. Vatandaşlar “ Isparta’da son günlerde trafikte aşırı egzoz sesleri egzoza takılan aparat ile gürültü kirliliğine neden oluyor.  Emniyet görevlileri tarafından, müdahale edilip uyarılmasına ve ceza uygulamasına hiç şahit olmadık. Bu husustan çoğu vatandaş şikayetçi ama kimi kime şikayet edeceğiz. Biz vatandaş olarak dile getirmek ve dikkatinize arz etmek istiyoruz. Bir zamanlar havalı kornolar; hastaları, ders çalışan öğrencileri, uyuyan bebek, çocuk ve kişileri yerinde hoplatarak rahatsızlık veriyordu. Havalı korna kullanan araçlara ceza kesilerek ve muayene istasyonlarında kontrol ile önlenme başarısı gösterildi. Şimdi ise plakasız kros motosikletleri ve çoğu araçlarında egzozlarına yaptırdıkları işlem ile sanki ralli arabası gibi aşırı bir egzoz sesi ile kendi zevkleri için topluma ve çevreye rahatsızlık vermektedirler.”diyerek şikayetlerini dile getirdiler.