TEKNOLOJİ

NVIDIA’dan oyuncuların beklediği açıklama geldi!

Abone Ol

NVIDIA imzalı yeni oyun sisteminin, Activision Blizzard oyunlarını kaldırması tartışmalara neden olmuştu. Çünkü günümüzde severek oynanan birkaç oyunun yapımı, bu firmaya ait. Olayın ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapan NVIDIA, Activision Blizzard için önemli bir partner betimlemesi yaptı. Activision Blizzard oyunların kaldırılmasını talep etmişti.

Daha sonra olayla ilgili yapılan haberlere göre, ücretsiz denemenin ardından, ödemeli sisteme geçiş nedeniyle oyunlar kaldırıldı. NVIDIA bu konu hakkında, oyunların yayından kaldırılmasının da “yanlışlıkla” olduğu belirtildi. GeForce Now ücretli sürümü için yeni bir anlaşma yapılması gerektiği belirtiliyor.

Ödeme sisteminin hayata geçmesiyle birlikte NVIDIA ve oyun firmalarının arasında yeni anlaşmalar yapıldığı belirtildi. Oyunların kaldırılması hakkında yapılan açıklamada “Activision Blizzard, GeForce Now Beta geliştirme süresince harika bir ortak oldu. Bu ortaklıkla ücretsiz deneme sürümüne oyunları dahil ettik. Bir yanlış anlama neticesinde oyunları servisimizden kaldırdık. Gelecekte, tekrar yakın ortaklık çalışmalarında devam edeceğimizi umuyoruz. Oyunların tekrar eklenmesini diliyoruz.” dedi.

Öte yandan Activision Blizzard‘ın oyunları eklemeden önce yeni bir anlaşma imzalamak istediği söyleniyor. Çünkü NVIDIA‘nın iş modelinin ticari anlaşmalarda lisans sözleşmeleriyle ilki sıkıntı olduğu söyleniyor. Oyun firmaları böyle platformlar aracılığıyla oyunculara oyunlarını satmak istiyor. Bulut üzerinden oynanabilir platformlar nedeniyle oyuncuların oyun satın almasında düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur