FETÖ ile irtibatlı özel diyaliz merkezinin kapatılması sonrasında buradan hizmet alan 180 böbrek hastası diğer hastanelere dağıtıldı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle Devlet Hastanesi'nde gece 03.00'te diyaliz seansı uygulandığı öğrenildi.

 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen terörist darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü ile irtibatlı kişi ve kuruluşlara yönelik operasyonlar devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, Isparta'nın tek özel diyaliz merkezinini ruhsatını FETÖ irtibatlı olduğu gerekçesi ile iptal etti. Bu merkezden hizmet alan 180 böbrek hastası ise Tıp Fakültesi, Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

DİYALİZDE YOĞUNLUK

Edinilen bilgilere göre, özel diyaliz merkezinin kapatılması nedeniyle buradan hizmet alan 180 böbrek hastası SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Isparta Devlet Hastanesi, Uluborlu ve Sütçüler Devlet Hastaneleri'ne yönlendirildi. Mevcut diyaliz hastalarının üzerine yeni hastalar da gelmesi üzerine bu merkezlerde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Öyle ki Isparta Devlet Hastanesi'nde gece 03.00'a kadar seans randevusu veriliyor.

HASTA VE HASTA YAKINLARI DURUMDAN RAHATSIZ

Hastalar ve hasta yakınları bu diyaliz merkezinin iyi olduğunu, bakım konusunda rahat olduklarını ve ulaşım yönünde kolaylık olduğunu söylediler. 
Keşke yetkililer burayı kapatmak yerine bir başka birine devretselerdi, bizler burada devam etseydik,şu an gerçekten zorluk çekiyoruz düzenimiz bozuldu dediler.