Isparta

SDÜ, ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ

Abone Ol

 

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Uluslararası Antalya Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
 
Protokol, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe’nin Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun makamında gerçekleştirdiği ziyarette imzalandı. Üniversitemiz ile Antalya’nın ilk vakıf üniversitesi olan UAÜ arasında bilim, eğitim ve araştırma alanlarında ortak çalışmalar yapılması konusunda imzalanan protokol ile dostluk ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.
 
Prof. Dr. İbicioğlu, imza töreninde “Bugün bilgiye ne kadar yatırım yaparsanız ülkenin ekonomik ve sosyal geleceğini o kadar garanti altına almış olursunuz. Biz Uluslararası Antalya Üniversitesinin her alanda genç, dinamik, yetkin ve dünya çapındaki öğretim üyeleriyle beraber bu alanda Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Biz hem genç hem de tecrübesi yüksek düzeyde bir üniversite olarak, Uluslararası Antalya Üniversitesiyle yapılacak işbirliğinin gerek bölgeye gerek dünyaya ve ülkemize çok büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Bu tür birliktelikler ayrı bir sinerji oluşturacaktır ve her iki üniversitenin verimliliğini ve etkililiğini artıracaktır” dedi.
 
Uluslararası Antalya Üniversitesi olarak ilk anlaşmalarını imzaladıklarını ifade eden Prof. Dr. Cihat Göktepe de, refik üniversitelerle işbirliği yaparak Türkiye’yi dünyaya dünyayı da Türkiye’ye transfer etmeyi düşündüklerini ve Antalya’yı bir eğitim üssü haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Göktepe, bu anlaşmanın pratikte somut veriler üzerinden şekilleneceğine duyduğu inancı dile getirdi.