KOŞU

Günlük hayatın yoğunluğu, borçlar, yoğun sosyal hayat birçok insanın kendine az zaman ayırmasının ve sağlığına dikkat etmemesinin sebepleridir. Bir kişinin haftada birkaç saat ayırıp yoğun iş temposunda egzersiz yapması çok zordur. Egzersiz dışında yediklerine ve içtiklerine  dikkat etmek sıkıcı gelebilir. Çoğu insan çabuk tüketebilecekleri yiyecekleri yemeyi tercih eder, bunların  çoğu sıvı yağda pişirilen fast food, yağ oranı yüksek yiyeceklerdir.Tüm bu stresli tempoda gerçekten de birçok insanın yararlanabileceği ve vücuda sayısız faydası olan ucuz ve sağlıklı bir egzersiz şekli var; koşmak.

 Koşu, uzun yıllardır teşvik edilen bir spor olmuştur. Koşmak için fazla bir şey gerekmez, sadece bir çift ayakkabı ve spor pantolon. Koşmanın zayıflatıcı etkilerinin yanı sıra birçok faydası vardır;

 Koşmak stresi azaltır ve bireylerin kendilerini daha iyi ve  mutlu hissetmelerini sağlar.

Basketbolda Bursa derbisinin galibi TOFAŞ oldu Basketbolda Bursa derbisinin galibi TOFAŞ oldu

 Koşu sağlık için  önemlidir,  kalp atış hızını düzenler ve kalp sağlığına birçok olumlu etkisi vardır. Kalp krizi riskini azaltır. Jogging yağ yakımını hızlandırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır.Koşmak bacakları daha ince ve daha güçlü yapar.

Koşma sırasında büyüme hormonu salgılanması nedeniyle koşmanın boy uzamasına da olumlu etkisi vardır. Herkes koşabilir, basit ve ekonomik bir spordur. Koşmak düzenli bir spor haline gelirse depresyon ve anksiyete belirtilerini azaltabilir. Koşucuların günlük yaşamlarında daha az stresli oldukları gözlemlenmiştir. Düzenli koşu, kemikleri güçlendirir ve kadınlarda osteoporozu önler. Hem erkeklerde hem de kadınlarda yaşlılıkta oluşan kas ve kemik kaybını azaltır. ajansturk.net

Koşmak çok fazla enerji gerektirdiğinden, vücut bu enerjiyi sağlamak için depolanmış kalorileri kullanır. Ortalama olarak, koşarken kilometre başına 100 kalori yakılır. Normal  hızda koşan bir kişi, bisiklete binen, yüzen veya egzersiz yapan bir kişiden daha fazla kalori yakar.

 Vücudu şekillendirmeye yardımcı olan koşu, özellikle hafif eğimli zeminlerde antrenman yaparken daha etkilidir. Bu egzersiz kas gücünü ve dayanıklılığını artırmaya yardımcı olur. Koşmak, stresle savaşmanın harika bir yoludur. Olumlu bir ruh haline sahip olmak için düzenli olarak koşmanız önerilir.