GENEL

TAZE VE SAĞLIKLI GIDANIN ADRESİ; SANPA

Abone Ol

Yıllık 25.000 ton üretim kapasitesiyle otel, restoran ve okul gibi toplu tüketimin yoğun olduğu alanlara yönelik endüstriyel üretim yapan Sanpa, 165 çalışanıyla birlikte 90 bin metrekare açık ve 22 bin metrekare kapalı alanda uluslararası hijyen şartlarında gıda üretimine devam etmektedir.

50 BİN TON HAMMADDE İŞLEME KAPASİTESİ

Fabrika hakkında görüşlerini aldığımız Sanpa Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu 2. Başkanı Mehmet Altıntaş, yıllık 50 bin ton hammadde işleme kapasitesi, 5 bin ton dondurulmuş depo kapasitesi, 20 bin ton hammadde depo kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

SLOGAN; ÜRETİMİN HER AŞAMASINDA KAİLTE

 Sanpa entegre tesislerinde modern teknolojinin, uluslararası hijyen ve üretim standartlarının titizlikle uygulandığına dikkat çeken Mehmet Altıntaş; işlenen patatesin %50’sinin Sandıklı’dan karşılandığını belirterek şöyle konuştu; “Firma olarak 4 bin dekarlık kendi patates ekimimiz var. Sandıklı’da 2500 dekar olmak üzere Afyonkarahisar genelinde 8 bin dekarlık alanda 150 çiftçimize sözleşmeli olarak patates ekimi yaptırıyoruz. Karşılıklı olarak yapmış olduğumuz sözleşme doğrultusunda çiftçimize ilaç, gübre ve tohum yardımında bulunuyoruz. Ayrıca dekar başına belirli miktarda avans desteği de sağlıyoruz.

Biz firma olarak üretimin her aşamasında kalitenin devamlılığı ilkesinden ödün vermeden çalışıyoruz. Bu doğrultuda sözleşmeli olarak çalıştığımız çiftçi kardeşlerimiz ile uzmanlarımız sürekli iletişim halindedirler.”

Sebze işleme ve paketleme çalışmalarının da yapıldığı tesiste bütün meyve ve sebze çeşitleri işlenmektedir. 

EL DEĞMEDEN HİJYEN ÜRETİM

Sözleşmeli çiftçi ortakların özenle ürettiği mahsulün Sanpa entegre tesislerine getirilmesiyle başlayan üretim sürecini anlatan Mehmet Altıntaş; “Üretimin tüm aşamaları bilgisayar kontrolüyle tam otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. El değmeden özel yağ ile kızartılan ürünler dondurularak paketlenir. Böylece ürünün ilave kızartmalarda daha az yağ emmesi sağlanır.

Ürünlerin saklanması ve dağıtımı sırasında soğuk zincir sistemi titizlikle uygulanır. Bu doğrultuda ürünlerin ilk günkü tazeliğinde, besin değerleri tam korunmuş olarak market ve raflarda yer alması sağlanır.”   

Tesiste üretilen dondurulmuş taze ve sağlıklı gıdalar İstanbul, Gaziantep, Antalya ve İzmir Bölge Müdürlüklerine bağlı 50 ilde bayilik sistemiyle pazarlanmaktadır.

HEDEF; SEKTÖRDE YILDIZ OLMAK

Son olarak Sanpa’nın hedeflerini açıklayan Mehmet Altıntaş; “Modern teknolojiye ve kaliteli insan gücüne yaptığı yatırımlarla sektörsel yıldız olma yolunda emin adımlarla hedefine doğru ilerleyen Sanpa, her sene üretim ve istihdam rakamlarını büyüterek milli ekonomiye katkı sağlamaya devam edecektir” dedi.